Ajankohtaista haku

Muoto: 2015-03-28
Muoto: 2015-03-28

Kestävän kaupunkikehi­tyksen ESR-hankehaku 16.3.–27.4.2015 avattu

24.03.2015

Hämeen ELY-keskus on avannut 6Aika – kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haun. Haku on käynnissä 16.3.–27.4.2015. Lue lisää »

Nordic Independent Living Challenge -haastekilpailuun 414 ideaa

20.03.2015

Yhteispohjoismainen haastekilpailu sai odottamattoman suuren suosion. Määräaikaan mennessä hakemuksia jätettiin 414, joista peräti 137 tuli Suomesta. Haastekilpailussa etsitään itsenäistä asumista tukevia innovaatioita Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Islannista. Lue lisää »

Julkisin hankinnoin vauhtia innovaatioille

17.03.2015

Suomessa tehdään julkisia hankintoja yli 30 miljardin euron arvosta joka vuosi. Julkisissa investoinneissa piilee suuri mahdollisuus uusille innovaatioille ja liiketoiminnalle.   "Uudet innovaatiot pääsevät vain harvoin mukaan julkisiin tarjouskilpailuihin", harmittelee johtaja Reijo Kangas TEKESistä.   Julkisissa hankinnoissa painotetaan toimitusvarmuutta ja luotettavuutta. Varmuudella on kuitenkin hintansa. Ostaja ei yleensä saa mitään parempaa kuin mitä on osannut hankintailmoitukseen kirjoittaa. Lue lisää »

Open & Agile Smart Cities -verkosto vauhdittaa avoimen datan standardointia

17.03.2015

Kansainvälinen Open & Agile Smart Cities -verkosto luo perustan datapohjaiselle yhteistyölle, jolla edistetään yhteentoimivia ratkaisuja, yritysten innovaatiotoimintaa ja älykkäiden palvelujen syntymistä. Verkostossa on mukana 31 kaupunkia Suomesta, Tanskasta, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Portugalista ja Brasiliasta. Lue lisää »

Yhteentoimivuudella säästöjä ja bisnestä

11.03.2015

Forum Virium Helsingin kaupunkikehityksen näkökulma on vahvasti kansainvälinen. Kaupunkien ympäri maailmaa kannattaa rakentaa palveluja yhdessä, ja yhteisille alustoille.   Jos ohjelmistoyritys rakentaa toimivan digitaalisen asiointipalvelun kaupunkilaisille, syntyy pientä bisnestä. Mutta jos 100 kaupunkia käyttää samaa palvelua, on kyseessä menestystarina. Lue lisää »

Parempi arki ikäihmisille

11.03.2015

Asiakaslähtöisyys on yhdessä tekemistä ja kuuntelemista. KÄPI-projektissa ikääntyneet ja heidän tarpeensa ovat keskiössä.   Palveluohjaaja Sari Koho on vieraillut kymmenien kalliolaisten ikäihmisten olohuoneissa. Lue lisää »

Ohjelmia rakkaudesta Helsinkiin

06.03.2015

Yhteisöllisesti toimiva kanava taltioi kaupungin arkea ja juhlaa.   Stadi.TV on Helsingin seudun yhteisöllinen paikallistelevisio, jolla pyörii niin ammattilaisten kuin amatöörien tuottamaa ohjelmaa. Lue lisää »

PopUp-koulussa koululaiset ovat opettajia

01.03.2015

PopUp-koulussa koululaiset opettavat toinen toisilleen taitoja, joista itse ovat kiinnostuneet.   Helsingissä Poikkilaakson ala-asteen suuri luokkahuone on järjestetty pieniin pöytäryhmiin. Jokaisen ryhmän keskellä istuu opettajaksi ryhtynyt koululainen. Muut oppilaat kiertävät ryhmän luota toiselle. Lue lisää »

Kaupunkilaisten palaute oikeaan osoitteeseen

23.02.2015

CitySDK-hanke rakentaa datarajapintoja, joita hyödyntävät digitaaliset kaupunkipalvelut toimivat ympäri Eurooppaa. Myös Helsingin palauterajapinta on nyt vientituote.   Vetinen talvi 2014 on syövyttänyt Helsingin katuihin ammottavia reikiä. Mutta nyt vioista ilmoittaminen on helpompaa kuin koskaan. Lue lisää »

Uusia kasvoja

20.02.2015

Tutustu Hugo Tamagnini Goncalvesiin, kansainvälisten hankkeiden projektipäällikköön. Forum Virium Helsingin väki iloitsee Hugon jatkaessa töitään parissamme!  Lue lisää »