Ajankohtaista haku

Muoto: 2014-08-21
Muoto: 2014-08-21

Kasvuvalmennuksessa tilaa vielä muutamalle yritykselle - hae mukaan nyt

18.08.2014

  Vuoden viimeisen haun määräaika lähestyy ja voimme tarjota vielä muutamalle yrityksille tukea parhaan asiantuntija-avun hyödyntämiseen liiketoiminnan vauhdittamiseen. Lue lisää »

Avoimen tiedon messuilla esilla mahdollisuudet ja menestystarinat

15.08.2014

Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetään 15.-16.9.2014 laajat avoimen tiedon messut. Forum Virium Helsinki on tiiviisti mukana tapahtuman järjestämisessä.    Avoin Suomi 2014 -messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät. Tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus saada kattava kuva avoimen tiedon mahdollisuuksista ja suomalaisista menestystarinoista. Lue lisää »

Apps4Finlandin paikalliskisat käynnissä

15.08.2014

Apps4Finlandin yhteydessä järjestetään tänä vuonna kolme alueellista, omaa kilpailuaan: Apps4Pirkanmaa, Apps4Lounais-Suomi ja Apps4Pohjois-Pohjanmaa.    Alueellisten kilpailujen osallistujat ovat automaattisesti mukana m Lue lisää »

SILVER-projektissa kehitetään prototyyppejä

10.07.2014

SILVER-projektissa on siirrytty esikaupallisen hankintaprosessin toiseen vaiheeseen, jossa laadittujen suunnitelmien pohjalta edetään toimivien prototyyppien kehittämiseen. Projektin tavoitteena on löytää sellaista kotiin sopivaa teknologiaa, joka tukee ikääntyneiden itsenäistä asumista. Teknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi ruokailussa, liikkumisessa tai henkilökohtaisessa hygieniassa ja tukea näin arjessa sekä ikääntynyttä itseään että hänen hoitajiaan ja läheisiään. Lue lisää »

KÄPI-projektista eväitä palvelumallien kehittämiseen

10.07.2014

Kesäkuussa päättyneen Käyttäjälähtöiset palvelumallit ikäihmisten palveluissa (KÄPI)-projektin tavoitteena oli edistää ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona ja löytää keinoja heidän hyvinvointinsa tueksi. Kehittämiskohteina olivat erityisesti palveluohjaus ja henkilökohtainen budjetti. Yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kanssa toteutetun pilotin päämääränä oli edistää ikäihmisten valinnan vapautta ja tukea sitä, että he voivat saada tarvitsemansa palvelut mielekkäällä tavalla. Lue lisää »

Avoin Suomi 2014 -messujen näytteilleasettajat valittu

09.07.2014

Avoin Suomi 2014 -messujen näytteilleasettajat on valittu. Forum Virium Helsingiltä on ständeillä mukana Apps4Finland ja Helsinki Loves Developers. Lisäksi olemme mukana 6Aika-näyttelyosastolla.   Kaikkiaan messuilla tulee olemaan 31 näytteilleasettajaa. Lue lisää »

Rekrytoidaan: Ohjelmakoordinaattori

01.07.2014

  Haemme ohjelmakoordinaattoria 6Aika-strategiatoimistoon   Kuutoskaupungit (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku) toteuttavat yhdessä 6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut -strategiaa, jonka tavoitteena on mm. parantaa kaupunkien palveluja sekä niiden yhteentoimivuutta yli kuntarajojen.    Forum Virium Helsingin tehtävänä on vastata strategian kansallisesta koordinoinnista sekä aktivointi-, verkostointi- ja viestintätehtävistä. Lue lisää »

Tulevaisuuden hyvinvointipalveluita kehittämässä

19.06.2014

Helsingin kauppakorkeakoulun auditorio oli lähes täynnä 16.6. seminaarissa, jossa pohdittiin tulevaisuuden hyvinvointia. Nyt keskityttiin ihmisiin: miten hyvinvointisektorin palveluita tulisi kehittää palvelujen käyttäjien näkökulmasta. Erityisesti keskusteltiin ikäihmisten palveluista sekä asunnottomuudesta.   Lue lisää »

Kasvuvalmennuksen hakukierros päätökseen

17.06.2014

Kasvuvalmennuksen kevään viimeisellä hakukierroksella valittiin kuusi uutta yritystä, joiden toiminnan kirjo oli tälläkin kertaa erittäin suuri. Hyviä hakijoita oli runsaasti, joten myös karsintaa jouduttiin tekemään.    Kasvuvalmennus tarjoaa yrityksille tukea liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen alojensa parhaiden asiantuntijoiden avustamana. Lue lisää »

6Aika tuo EU-rahoitusta kestävään kaupunkikehitykseen

16.06.2014

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jossa ovat mukana Suomen suurimmat kaupungit, ns. kuutoskaupungit Helsinki, Es­poo, Vantaa, Oulu, Tampere ja Turku. Strategia on kansallisesti merkittävä: kuutoskaupungeissa asuu 30 prosenttia Suomen väestöstä. Suurimpien kaupunkiseu­tujen käyttö uusien palvelumuotojen kehitysympäristönä vahvistaa Suo­men kilpailukykyä, koska niiden muodostama kaupunkiverkosto on riittävän suuri myös kansainvälisiin vertailuihin. Lue lisää »