Ajankohtaista haku

Muoto: 2015-01-26
Muoto: 2015-01-26

Älykkään kaupungin koelaboratorio

22.01.2015

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti tehdä Kalasatamasta älykkään kaupunkirakentamisen mallialueen. Fiksu Kalasatama -hanke näyttää, mitä älykäs kaupunki tarkoittaa käytännössä.   Forum Virium Helsingin projektipäällikkö Veera Mustonen katselee Kalasataman rakennustyömaata Ravintola Vanha Kalasataman näköalaikkunoista. Kattokerroksen entisestä satamaduunarien ruokalasta avautuu mainio näkymä yli uuden kaupunginosan. Lue lisää »

Join the ACE* E-Pitch to view the pitches on 29th of January at 6 PM

21.01.2015

The e-pitch is an online pitching session within a web conferencing system run by BPI France on the EuroQuity platform**.Investors from across Europe are invited to watch the 8-minute-pitches of six innovative companies (http://ebn.eu/downloads/ACE%20E-Pitch%20-%20Investor%20Flyer.pdf)Participants can engage directly with the entrepreneurs via a Q&A session at the end of each presentation. Lue lisää »

Parempaa Helsinkiä rakentamassa

20.01.2015

Kun EU-parlamentti vertaili 468 eurooppalaisen kaupungin älykaupunkihankkeita, sijoittui Helsinki kuuden älykkäimmän kaupungin joukkoon. Lue lisää »

6Aika-strategian toinen hankehaku käynnistyy tammikuussa - tervetuloa infotilaisuuksiin

15.01.2015

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku avautuu 26.1.2015 ja päättyy 27.2.2015. Haku kohdistuu 6Aika-strategian painopisteisiin Avoin data ja Avoimet innovaatioalustat, joihin molempiin haetaan pilotti- ja kokeiluhankkeita. Rahoitusta hakevan hankkeen tulee tukea jommankumman painopisteen kärkihanketta. Hakuilmoitus on luettavissa Uudenmaanliiton verkkosivuilta.   Hankerahoitusta voivat hakea kuutoskaupunkien omat organisaatiot sekä sellaiset kuutoskaupunkien alueella toimivat tahot, jotka on määritelty mahdollisiksi tuensaajiksi rakennerahasto-ohjelmassa. Lue lisää »

Helsinki listattu maailman älykaupunkien kärkijoukkoon

19.12.2014

Kansainvälinen talouslehti Fast Company julkaisee vuosittain listan maailman fiksuimmista kaupungeista. Helsinki on tänä vuonna jälleen listattu kärkeen Smart City -vertailussa yhdessä Barcelonan, Kööpenhaminan, Singaporen, Wienin, Los Angelesin, Montrealin ja Liman kanssa. Lue lisää »

Fiksu Kalasatama: lupa kokeilla ja tunti lisää aikaa päivään

18.12.2014

Fiksun Kalasataman tekijät ja siitä kiinnostuneet kokoontuivat 11. joulukuuta Fiksu Kalasatama: Nyt ja tulevaisuudessa -seminaariin kuulemaan tilannekatsauksen siitä mitä hankkeessa on tähän mennessä tapahtunut ja mitä odotetaan tulevaisuudelta. Osallistujia tapahtumassa oli yli sata ja puheenvuoroja käyttivät niin kaupungin edustajat kuin yritykset ja tulevat Kalasataman asukkaat. Lue lisää »

Uusia kasvoja

18.12.2014

Forum Virium Helsinki on saanut uuden työntekijän, tervetuloa mukaan! Noora Suvanto Lue lisää »

ACE-projekti hakee uusia kansainvälistyviä ICT-yrityksiä - haku avoinna 25.1. saakka

18.12.2014

ACE-kansainvälistymisohjelma on tähän mennessä auttanut yli 80 eurooppalaista yritystä kansainvälistymään ja löytämään uusia markkinoita joko Euroopasta tai sen ulkopuolelta. Forum Virium Helsinki on mukana hankkeessa, joka avaa yrityksille ovia ja kontakteja uusille markkinoille Euroopassa. Kohderyhmänä ovat ICT-alan innovatiiviset start-upit, pk-yritykset ja yrittäjät, jotka etsivät kasvua ja jalansijaa ulkomailla.Toisella hakukierroksella on vielä 50 uudella ICT-yrityksellä mahdollisuus päästä mukaan projektiin täyttämällä hakemus 25.1.2015 mennessä. Lue lisää »

Kansainvälinen palkinto Open Ahjolle

17.12.2014

Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta Open Ahjo palkittiin kansainvälisen WeGO-järjestön järjestämässä kilpailussa. ​Palkintoa olivat vastaanottamassa Helsingin kaupungin tietokeskuksen johtaja Asta Manninen sekä kaupunginkansliasta Katja Räisänen ja Kari Miskala. Palkinnot jaettiin Kiinan Chengdussa 5. marraskuuta. Lue lisää »

Avoimen datan suomenmestaruus jälleen ratkottu

17.12.2014

Apps4Finlandin tämän vuoden palkinnot on nyt jaettu. Kisan kirkkaimman kruunun pokkasi Päästöt.fi-visualisointi, josta voi tutkia asuinympäristönsä tai koko Euroopan suurimpia saastuttajia interaktiivisen karttakäyttöliittymän avulla. Lue lisää »