Ajankohtaista haku

Muoto: 2014-07-22
Muoto: 2014-07-22

SILVER-projektissa kehitetään prototyyppejä

10.07.2014

SILVER-projektissa on siirrytty esikaupallisen hankintaprosessin toiseen vaiheeseen, jossa laadittujen suunnitelmien pohjalta edetään toimivien prototyyppien kehittämiseen. Projektin tavoitteena on löytää sellaista kotiin sopivaa teknologiaa, joka tukee ikääntyneiden itsenäistä asumista. Teknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi ruokailussa, liikkumisessa tai henkilökohtaisessa hygieniassa ja tukea näin arjessa sekä ikääntynyttä itseään että hänen hoitajiaan ja läheisiään. Lue lisää »

KÄPI-projektista eväitä palvelumallien kehittämiseen

10.07.2014

Kesäkuussa päättyneen Käyttäjälähtöiset palvelumallit ikäihmisten palveluissa (KÄPI)-projektin tavoitteena oli edistää ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona ja löytää keinoja heidän hyvinvointinsa tueksi. Kehittämiskohteina olivat erityisesti palveluohjaus ja henkilökohtainen budjetti. Yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kanssa toteutetun pilotin päämääränä oli edistää ikäihmisten valinnan vapautta ja tukea sitä, että he voivat saada tarvitsemansa palvelut mielekkäällä tavalla. Lue lisää »

Tulevaisuuden hyvinvointipalveluita kehittämässä

19.06.2014

Helsingin kauppakorkeakoulun auditorio oli lähes täynnä 16.6. seminaarissa, jossa pohdittiin tulevaisuuden hyvinvointia. Nyt keskityttiin ihmisiin: miten hyvinvointisektorin palveluita tulisi kehittää palvelujen käyttäjien näkökulmasta. Erityisesti keskusteltiin ikäihmisten palveluista sekä asunnottomuudesta.   Lue lisää »

Kasvuvalmennuksen hakukierros päätökseen

17.06.2014

Kasvuvalmennuksen kevään viimeisellä hakukierroksella valittiin kuusi uutta yritystä, joiden toiminnan kirjo oli tälläkin kertaa erittäin suuri. Hyviä hakijoita oli runsaasti, joten myös karsintaa jouduttiin tekemään.    Kasvuvalmennus tarjoaa yrityksille tukea liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen alojensa parhaiden asiantuntijoiden avustamana. Lue lisää »

6Aika tuo EU-rahoitusta kestävään kaupunkikehitykseen

16.06.2014

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jossa ovat mukana Suomen suurimmat kaupungit, ns. kuutoskaupungit Helsinki, Es­poo, Vantaa, Oulu, Tampere ja Turku. Strategia on kansallisesti merkittävä: kuutoskaupungeissa asuu 30 prosenttia Suomen väestöstä. Suurimpien kaupunkiseu­tujen käyttö uusien palvelumuotojen kehitysympäristönä vahvistaa Suo­men kilpailukykyä, koska niiden muodostama kaupunkiverkosto on riittävän suuri myös kansainvälisiin vertailuihin. Lue lisää »

Galileo Masters -kilpailu: paikannusta hyödyntävälle idealle 20 000 euroa

09.06.2014

Paras paikannusta hyödyntävä tuote tai palvelu palkitaan nyt 20 000 euron pääpalkinnolla. Turku Science Park Oy tarjoaa lisäksi Suomen osakilpailun voittajalle lisäpalveluja sekä matkan palkintojenjakotilaisuuteen syksyllä.    Forum Virium Helsinki on mukana kilpailussa arvioimassa voittajia. Lisäksi yksi voittajista saa mahdollisuuden testata ratkaisuaan Helsingin Kalasatamassa, yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Tämän sovelluksen tulee liittyä teemaltaan joko energiaan tai liikenteeseen. Lue lisää »

Älykäs kaupunki –tapahtuma haastoi suomalaisia kaupunkeja uudistumaan

27.05.2014

Forum Virium Helsinki, Fortum, KONE, Nokia ja Tekes järjestivät Älykäs kaupunki -tapahtuman Millennium-paviljongissa Helsingin Kansalaistorilla huhtikuun lopulla. Tapahtuma haastoi suomalaisia kaupunkeja uudistumaan ja kokosi Helsinkiin satoja kaupunkikentän avainpäättäjiä ja –ammattilaisia. Lue lisää »

Resursointityökalu vapaaehtoistyön hallintaan

27.05.2014

Forum Virium Helsinki auttaa Helsingin kaupunkia tehostamaan vapaaehtoistyön koordinointia. Tavoitteena on saada toimiva ja luotettava vapaaehtoistyön hallinta- ja resursointityökalu virastojen yhteiseen käyttöön. Tällä hetkellä Helsingin kaupungilla ei ole käytössä keskitettyä ratkaisua vaan kullakin virastolla on omat käytäntönsä. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysviraston piirissä on tällä hetkellä 1700 vapaaehtoista, joiden toimintaa koordinoivat yksikkökohtaiset vapaaehtoistoiminnan ohjaajat vaihtelevilla käytännöillä. Lue lisää »

Kööpenhamina – maailman paras pyöräilykaupunki

26.05.2014

Forum Virium Helsinki tutustui toukokuussa yhdessä Helsingin kaupungin edustajien kanssa Kööpenhaminaan Smart City -näkökulmasta. Matkan tavoitteena oli löytää Helsingin kannalta hyödyllisiä kontakteja ja benchmark-kohteita erityisesti Kalasataman alueen kehittämistä ajatellen. Kööpenhamina oli valittu matkakohteeksi siksi, että sitä pidetään yleisesti yhtenä maailman johtavista älykaupungeista muun muassa ympäristötavoitteita tai kaupungin elävyyttä mitattaessa. Myös Kööpenhaminan strateginen tavoite olla ”maailman paras pyöräilykaupunki” houkutteli tutustumaan kaupunkiin. Lue lisää »

Galileo-kilpailussa etsitään satelliittinavigaation huippusovelluksia

23.05.2014

Galileo on eurooppalainen sovelluskilpailu, jossa etsitään satelliittinavigaatiota hyödyntäviä arkielämän applikaatioita. Kilpailutyöt voivat liittyä mihin tahansa aihealueeseen, kuten esimerkiksi liikenteeseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen tai turvajärjestelmiin.   Vuonna 2014 voittajille jaetaan miljoonan euron edestä palkintoja. Kokonaiskilpailun voittaja saa 20 000 euroa. Lue lisää »