Ajankohtaista haku

Muoto: 2016-05-04
Muoto: 2016-05-04

Tervetuloa SILVER-loppuseminaariin ja työpajoihin!

11.03.2016

SILVER-projektin tavoitteena on löytää esikaupallisen hankintaprosessin avulla sellaista uutta teknologiaa, jonka avulla voidaan tukea ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona. Kolmivaiheinen hankintaprosessi on edennyt nyt viimeiseen vaiheeseen, jossa testataan LEA-nimistä hoivarobottia viidessä eri maassa. Lähes viisivuotinen SILVER-projekti päättyy elokuun lopussa kun testivaihe on ohitse. Jotta SILVER-projektin opit saadaan levitettyä, järjestetään partnerimaissa SILVER-tapahtumia ja lisäksi yhteinen loppuseminaari työpajan kera. Lue lisää »

Kalasataman kuulumiset: Nopeita kokeiluja ja vilkkaita tapahtumia

11.03.2016

Helsingin Kalasatamaan nousee parhaillaan uusi kaupunginosa,  jossa kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkikehitystä. Aluetta kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Forum Virium Helsingin koordinoima Fiksu Kalasatama -hanke edistää älykkäiden kaupunkipalveluiden kehittämistä alueella. Lue lisää »

Hackathon Helsingissä: Avointa demokratiaa vauhdittamassa

09.03.2016

Avointa osallisuutta vauhdittava hackathon kokosi yhteen kymmeniä demokratiasovellusten kehittäjiä Helsinkiin 4.-7.3.2016. Viikonlopun aikana tiimit työstivät päätöksenteon läpinäkyvyyttä, demokratiaa ja kansalaisvaikuttamista edistäviä hankkeitaan. Mukana oli kaikkiaan kahdeksan hanketta ja aikaansannokset esiteltiin maanantaina 7.3. Lue lisää »

Helsingissä vahva kokeilukulttuuri

04.03.2016

Nordic Independent Living Challenge -kilpailussa etsitään pohjoismaisia innovaatioita, jotka tukevat ikääntyneiden ja vammaisten itsenäistä asumista kotona. Haastekilpailu on edennyt testivaiheeseen, jossa viittä finaaliratkaisua kehitetään ryhmähaastattelujen ja käyttäjätestien kautta. Kilpailu huipentuu kesäkuussa kun viidestä finalistista valitaan miljoonalla Norjan kruunulla palkittava (noin 106 000 Eur) voittaja. Lue lisää »

Yhdistä avointa dataa ja FIWARE-teknologiaa - voita jopa 50.000€

04.03.2016

Yhdistä avointa dataa ja FIWARE-teknologiaa Hack you Heritage! -kilpailussa ja voita jopa 50.000 euroa palvelusi kehittämiseen!   Osana Hack you Heritage! -kilpailua on Creative Ring Challenge, joka etsii ja palkitsee parhaat digitaaliset ratkaisut ja palvelut, joissa hyödynnetään kulttuuri- ja luovien alojen avoimia datalähteiden lisäksi myös FIWARE-teknologiaa. Voittaakseen jopa 50.000 euron rahoituksen ideassa tulee olla myös kaupallista liiketoimintapotentiaalia ja se tulee olla toteutettavissa kuuden kuukauden kuluessa.  Kilpailuun voi osallistua 31.3. Lue lisää »

Katajanokalla kokeillaan älykästä pysäköintiä

02.03.2016

Katajanokalla testataan parhaillaan uutta, älykästä parkkimaksulaitetta. Visiona on, että Witrafin laite saattaisi tulevaisuudessa korvata alueelliset pysäköintitunnukset, parkkikiekot ja pysäköintiliput. Testauksessa on mukana lähes 100 autoilijaa ja he kaikki saavat pysäköidä pilotin aikana alueella ilmaiseksi.Kolme kuukautta kestävässä kokeilussa kerätään käyttökokemuksia ja testataan laitteen toimivuutta. Kokeiltava laite jätetään autoon eikä sen käyttöön tarvita älypuhelinta tai muita laitteita. Katajanokka valikoitui testialueeksi, koska se oli helppo rajata. Lue lisää »

Mika Malin Forum Virium Helsingin johtajaksi

01.03.2016

Mika Malin on nimitetty 1.3.2016 alkaen Forum Virium Helsingin johtajaksi. Hän seuraa yhtiön johdossa Jarmo Eskelistä, joka siirtyy 1.4.2016 Lontooseen johtamaan Future Cities Catapultin innovaatiotoimintaa. Forum Virium Helsingillä ja Future Cities Catapultilla on paljon yhteisiä tavoitteita ja samankaltaisia hankkeita, ja organisaatiot suunnittelevat jatkossa läheistä yhteistyötä.   Malinilla on pitkä kokemus Forum Viriumin Helsingin toiminnasta ja hän on ollut usean vuoden ajan yhtiön johtoryhmän jäsen. Lue lisää »

Käyttäjät tiiviisti mukana pohjoismaisessa innovaatiokilpailussa

24.02.2016

Pohjoismaisten pääkaupunkien yhteinen Nordic Independent Living Challenge -haastekilpailu on edennyt viimeiseen vaiheeseen, jossa testataan kisassa kehitettyjä ratkaisuja aidoissa olosuhteissa. Kilpailun viisi finalistia testaavat innovaatioita yhteistyössä pohjoismaisten pääkaupunkien kanssa helmi-huhtikuussa 2016. Lue lisää »

Linked events -aamiaistilaisuus ja työpaja 17.2.

19.02.2016

Linked events -aamiaistilaisuus 17.2. tarjosi katsauksen kaupunkien avoimen tapahtumatiedon hyödyntämismahdollisuuksiin. Tutustu tilaisuuden taltiointeihin ja inspiroidu hyödyntämään avointa dataa omassa liiketoiminnassasi.   Helsingin kaupungin tapahtumarajapinnan ja kaupunkien avoimen tapahtumatiedon hyödyntämismahdollisuuksista kerrottiin aamiaistilaisuudessa keskiviikkona 17.2.2016. Lue lisää »

Veera Mustonen: Fiksu Kalasatama – kuinka kaupunginosasta tehdään fiksu?

07.01.2016

Alkuperäinen artikkeli julkaistu 4.12.2015 Helsinki - Kasvun ytimessä -blogissa: http://bit.ly/1QaqYRr   Helsingin Kalasatamaan nousee parhaillaan uusi kaupunginosa, jossa kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkikehitystä. Aluetta kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteena on luoda niin resurssiviisas kaupunginosa, että se säästää asukkaille tunnin omaa aikaa päivässä. Lue lisää »