Lehdistötiedotteet

Slushin yhteyteen Euroopan suurin hackathon

11.06.2015

Mitä syntyy kun Microsoft päästää huippukoodarit kehittämään Xbox One – pelikonsolille pelejä, joilla luodaan viihtyisämpi ympäristö lastensairaalan potilaille? Minkälaisia tulevaisuuden liikenteen ja verkkokaupan ratkaisuja syntyy, kun isot organisaatiot haastavat alan ammattilaiset ja opiskelijat kehittämään ratkaisuja tosielämän haasteisiin. Mitä uutta syntyy avoimen kaupunkidatan ja avointen rajapintojen päälle devaajien käsissä? Tämä ja paljon muuta selviää maailmanluokan ohjelmointitapahtumassa marraskuussa Helsingissä. Lue lisää »

Open Finland Challenge -kisa etsii kansalaisten digitaalisia innovaatioita

01.06.2015

Suomen suurin digitaalisen avoimuuden innovaatiokilpailu uudistuu. Aiemmin Apps4Finlandina tunnetun kisan uusi nimi on nyt Open Finland Challenge. Seitsemättä kertaa järjestettävä kilpailu käynnistyy 1.6. Kisa tuottaa avointa yhteiskuntaa edistäviä innovaatioita ja tukee niitä kehittäviä yksilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Kilpailu on käynnissä 8.11.2015 asti ja palkintoja jaetaan yli 20 000 euron edestä. Lue lisää »

Open & Agile Smart Cities -verkostosta vauhtia avoimen datan standardointiin

17.03.2015

Kansainvälinen Open & Agile Smart Cities -verkosto luo perustan datapohjaiselle yhteistyölle, jolla edistetään yhteentoimivia ratkaisuja, yritysten innovaatiotoimintaa ja älykkäiden palvelujen syntymistä. Verkostossa on mukana kaupunkeja Suomesta, Tanskasta, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Portugalista ja Brasiliasta. Lue lisää »

Yhteispohjoismainen haastekilpailu etsii innovaatioita itsenäisen asumisen tueksi

13.03.2015

TIEDOTE 13.3.2015   Viisi pohjoismaista pääkaupunkia ovat käynnistäneet yhteisen haastekilpailun, jonka tavoitteena on löytää uusia teknologisia ja muita ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden sekä vammaisten itsenäistä asumista kotona. Kilpailuun odotetaan runsasta osanottoa 18.3.2015 mennessä, jolloin on viimeinen ideoiden sisäänjättöpäivä. Lue lisää »

Suomen suurimmat kaupungit avaavat dataa yhteistyössä

12.01.2015

Avoimesta datasta kohistaan maailmanlaajuisesti. Data on raaka-aine, josta saadaan jatkokäsittelyn avulla aikaan uusia innovaatioita, älykkäitä ja arkea helpottavia palveluita sekä uutta liiketoimintaa ja jopa kansainvälisiä vientituotteita. Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat lähteneet laajamittaiseen yhteistyöhön avoimen datan mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. Lue lisää »

Pohjoismaiset pääkaupungit haastavat kotona asumisen tukemiseen

08.01.2015

  Lue lisää »

Apps4Mobility - uuden sukupolven liikkumissovellukset palkittu

04.12.2014

Avoimen datan innovaatiokilpailussa, Apps4Finlandissa palkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa parhaat ihmisten liikkumista helpottavat uudet sovellukset. Apps4Mobility-teemakilpailun mahdollistivat Liikennevirasto, Trafi, HSL sekä Tampereen, Oulun ja Jyväskylän kaupungit.   Kilpailukuulutuksessa haettiin sovelluksia, jotka helpottavat ihmisten, tavaroiden tai palveluiden liikkumista uusilla tavoilla. Lue lisää »

Avoimen datan suomenmestari Päästöt.fi paljastaa EU:n suurimmat saastuttajat

04.12.2014

Avoimen datan Apps4Finland-kilpailun kirkkaimman kruunun pokkasi tänä vuonna Päästöt.fi-visualisointi, josta voi tutkia asuinympäristönsä tai koko Euroopan suurimpia saastuttajia interaktiivisen karttakäyttöliittymä Lue lisää »

Valoisa joulu -kampanja osallistaa kaupunkilaisia jouluvalaistuksen suunnitteluun

24.11.2014

Aleksanterinkadun jouluvalot syttyivät vuotuiseen tapaan sunnuntaina. Samalla starttaa myös Valoisa joulu -kampanja, jolla haetaan kaupunkilaisten mielipiteitä jouluvalaistukseen Helsingissä. Helsingin jouluvalaistusta suunnitellaan osana Rakennusviraston tekemää yleistä valaistuksen tarveselvitystä.   Valoisa joulu -kampanjan tavoitteena on osallistaa kaupunkilaiset valaistuksen yleisilmeen suunnitteluun. Lue lisää »

Matkakortista kanta-asiakaskortti kivijalkaliikkeisiin

12.11.2014

HSL on aloittanut yhteistyön kivijalkaliikkeille ja ravintoloille kanta-asiakaspalvelun kehittäneen Kliento Oy:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa HSL:n matkakortin käyttämisen kanta-asiakaskorttina Klienton kanta-asiakaspalveluun liittyneissä jäsenyrityksissä. Yhteistyö on osa HSL:n ensi keväänä avattavaa asiakasohjelmaa. HSL:n ja Kliento Oy:n yhteistyö on käynnistynyt osana Forum Virium Helsingin Kaupunkilaisen kanta-asiakaskortti -hanketta. Lue lisää »