Uutiskirjeet

Uutiskirje 1/2015
   
Yhteispohjoismainen haastekilpailu: osallistu 18.3. mennessä
Viisi pohjoismaista pääkaupunkia ja Nordic Innovation järjestävät yhdessä Nordic Independent Living Challenge -kilpailun, jonka tavoitteena on löytää uusia teknologisia ja muita ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden sekä vammaisten itsenäistä asumista kotona. Haastekilpailuun voi osallistua 18.3.2015 saakka. Pääpalkintona kilpailussa on n. 110 000 euroa.
Lue lisää >>>

6Aika-hankehaku avoinna 27.2. asti
Toinen 6Aika-hankehaku on käynnissä 26.1.– 27.2.2015. Haku kohdistuu 6Aika-strategian painopisteisiin Avoin data ja Avoimet innovaatioalustat, joihin molempiin haetaan pilotti- ja kokeiluhankkeita. 6Aika-strategiassa tehdään uutta ja ainutlaatuista kaupunkien välistä yhteistyötä. Tavoitteena on parantaa ns. kuutoskaupunkien palveluja ja niiden toimivuutta yli kuntarajojen.
Lue lisää >>>

Haussa kaksi kumppanikoodaria sekä yhteisövastaava
Helsingin kaupunki hakee kahta uutta kumppanikoodaria elävöittämään avoimen ohjelmistokehityksen toimintakulttuuria kaupunkiorganisaatiossa sekä edistämään kaupungin avautumista. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa hakevat yhteistä yhteisövastaavaa vauhdittamaan avoimen datan hyödyntämistä erityisesti liiketoiminnassa.
Lue lisää >>>

Avoin data -yrityspaneeli käynnistyy maaliskuussa
Avoin data -yrityspaneeli käynnistää toimintansa maaliskuussa ja kutsuu yritykset sekä yritysverkostot tekemään Suomesta tietopohjaisen liiketoiminnan edelläkävijää. Kutsumme kaikki kiinnostuneet lämpimästi mukaan kehittämään uutta datapohjaista liiketoimintaa.
Lue lisää >>>

Pioneeriyritykset avaavat FIWARE-latua
CreatiFI-kiihdyttämöohjelmaan on valittu 60 eurooppalaista start-up ja pk-yritystä yli kolmensadan hakijan joukosta. Ohjelmaan mukaan valituille yrityksille tarjotaan mm. tuotekehitystukea, sekä jopa 50 000 euroa rahoitusta. CreatiFI:n tavoitteena on tukea yrityksiä kehittämään uusia luovien alojen kaupallisia palveluita hyödyntäen avoimen lähdekoodin FIWARE-teknologioita.
Lue lisää >>>

Eduskuntavaalit 2015: vaalikonedataa saatavilla
Helsingin Sanomien vaalikoneen ehdokkaiden vastaukset ovat nyt saatavilla avoimena avoimena datana. hDatan perusteella pystyy esimerkiksi laskemaan, miten ehdokkaat suhtautuvat Nato-jäsenyyteen tai ruotsin pakolliseen opiskeluun kouluissa.
Lue lisää >>>

Mitä kuuluu, HRI?
Helsinki Region Infosharella on paljon uutta työn alla ja suunnitteilla. Uutta dataa aukeaa, vanhoja kartutetaan uusilla tiedoilla. Datojen yhteentoimivuutta kokeillaan. Avokonttori-tapaamiset Lasipalatsilla jatkuvat. Uusi vuosi on tuonut mukanaan myös uusia ihmisiä ja yhteistyökuvioita.
Lue lisää >>>

Digitaalinen valokuvanäyttely esittelee kaupunkilaisten valoisan talven
Tänä talvena rakennusvirasto ja Forum Virium Helsinki pyysivät kaupunkilaisia ottamaan inspiroivia kuvia talvikauden valaistuksesta ja julkaisemaan niitä sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #valoisatalvi. Valikoidut kuvat poimittiin digitaaliseen valokuvanäyttelyyn Helsingin kaduille.
Lue lisää >>>

Helsingin avoin data kiinnostaa suurta yleisöä
Helsingin kaupungin avoin data, esimerkiksi kaupungin ostot tai kaupungin tietojärjestelmäluettelo kiinnostavat suurta yleisöä. Helsinki Region Infosharessa vieraili viime vuonna noin 51 500 ihmistä. Käyntejä oli yhteensä noin 75 000 ja sivukatseluja yli 224 000.
Lue lisää >>>

Tutustumiskierros älykkääsen Helsinkiin
Helsingissä vieraili tammikuussa taiwanilainen lähestystö tutustumassa älykkääseen kaupunkiimme. Yhdeksän hengen ryhmässä oli mukana myös Taipein apulaiskaupunginjohtaja. Delegaatiota kiinnosti kuulla Helsingin älykkään kaupungin hankkeista sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Delegaatio vieraili myös Forum Virium Helsingissä.
Lue lisää >>>

Forum Virium Helsinki rakentaa parempaa Helsinkiä
Kun EU-parlamentti vertaili 468 eurooppalaisen kaupungin älykaupunkihankkeita, sijoittui Helsinki kuuden älykkäimmän kaupungin joukkoon. Helsinki aikoo pysyä terävimmässä kärjessä jatkossakin – ketterän kaupunkikehityksen opein.
Lue lisää >>>

Uusia kasvoja
Tutustu Forum Virium Helsingin uuteen työntekijään.
Lue lisää >>>

Tulevia tapahtumia
Tervetuloa Helsinki Loves Developers -tilaisuuteen Kaupunkiverstaalle 26.2. Datakattauksen teemana on tällä kertaa ympäristö.
Lue lisää >>>