Uutiskirjeet

Uutiskirje 1 / 2016

Mika Malin Forum Virium Helsingin johtajaksi
Mika Malin on nimitetty 1.3.2016 alkaen Forum Virium Helsingin johtajaksi. Malinilla on pitkä kokemus Forum Viriumin Helsingin toiminnasta ja hän on ollut usean vuoden ajan yhtiön johtoryhmän jäsen. Hän on myös vastannut Forum Viriumin Helsingin sidosryhmätyön kehittämisestä.
Lue lisää >>>

Kalasatamassa kokeillaan
Helsingin Kalasatamaan nousee parhaillaan uusi kaupunginosa, jota kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Forum Virium Helsingin koordinoima Fiksu Kalasatama edistää älykkäiden kaupunkipalveluiden kehittämistä ja kokeilua käytännössä. Nopeiden kokeilujen ohjelman toinen tarjouskierros on juuri käynnistymässä – haussa on hyvinvointia lisääviä lähipalveluita. Kierros on auki 14.3.-30.4.2016.
Lue lisää >>>

Hackathon: Avointa demokratiaa vauhdittamassa
Helsingissä 4.-7.3.2016 järjestetty Demokratia-hackathon kokosi yhteen sovelluskehittäjät kehittämään yhdessä demokratiaa, päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja kansalaisvaikuttamista edistäviä työkaluja.
Lue lisää >>>

Avoin data + FIWARE-teknologia = 50.000€
Yhdistä avointa dataa ja FIWARE-teknologiaa Hack you Heritage! -kilpailussa ja voita jopa 50.000 euroa palvelusi kehittämiseen. Osana kilpailua on Creative Ring Challenge, joka etsii ja palkitsee parhaat digitaaliset ratkaisut ja palvelut. Kilpailuun voi osallistua 31.3. mennessä.
Lue lisää >>>

Linked events -aamiaistilaisuus ja työpaja
Linked events -aamiaistilaisuus 17.2. tarjosi katsauksen kaupunkien avoimen tapahtumatiedon hyödyntämismahdollisuuksiin. Tutustu tilaisuuden taltiointeihin ja inspiroidu hyödyntämään avointa dataa omassa liiketoiminnassasi.
Lue lisää >>>

Helsingissä vahva kokeilukulttuuri
Nordic Independent Living Challenge -kilpailussa etsitään pohjoismaisia innovaatioita, jotka tukevat ikääntyneiden ja vammaisten itsenäistä asumista kotona. Haastekilpailu on edennyt testivaiheeseen, jossa viittä finaaliratkaisua kehitetään ryhmähaastattelujen ja käyttäjätestien kautta. Kilpailu huipentuu kesäkuussa, kun viidestä finalistista valitaan miljoonalla Norjan kruunulla palkittava voittaja.
Lue lisää >>>

Katajanokalla kokeillaan älykästä pysäköintiä     
Katajanokalla testataan parhaillaan uutta, älykästä parkkimaksulaitetta. Visiona on, että Witrafin laite saattaisi tulevaisuudessa korvata alueelliset pysäköintitunnukset, parkkikiekot ja pysäköintiliput. Testauksessa on mukana lähes 100 autoilijaa ja he kaikki saavat pysäköidä pilotin aikana alueella ilmaiseksi.
Lue lisää >>>

Tervetuloa SILVER-seminaariin ja työpajoihin
Projektin tavoitteena on löytää esikaupallisen hankintaprosessin avulla sellaista uutta teknologiaa, jonka avulla voidaan tukea ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona. Hankintaprosessi on edennyt nyt viimeiseen vaiheeseen, jossa testataan LEA-nimistä hoivarobottia viidessä eri maassa. Jotta elokuussa päättyvän lähes viisivuotisen SILVER-projektin opit saadaan levitettyä, järjestetään partnerimaissa SILVER-tapahtumia ja lisäksi yhteinen loppuseminaari työpajan kera. 
Lue lisää >>>

6Aika ESR-hankehaku auki
Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman ESR-haku avautui maaliskuussa. Hämeen ELY-keskuksen avaama haku koskee kestävän kaupunkikehittämisen 6Aika-strategian painopistettä Avoin osallisuus ja asiakkuus.
Lue lisää >>>

Mediassa

  • Tutustu 3.3.2016 Kauppalehden välissä julkaistuun Kehittyvät kaupungit -lehteen. Juttua mm. yritysten tarvitsemasta kaupunkidatasta ja rajapintojen avautumisesta.
    Lue lisää >>>
  • Parhaillaan rakentuva Kalasatama tähtää Suomen älykkäimmäksi kaupunginosaksi - lue 3h+K-lehdestä, miten Fiksu Kalasatama -hanke parantaa asukkaiden arkea.
    Lue lisää >>>
  • Fiksusta Kalasatamasta kirjoittaa myös Kirkko ja Kaupunki. Opi lisää mm. alueen älykkäistä energiaratkaisuista. Lue lisää >>>