Avointa kaupunkia rakentamassa

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupunkikonserniin kuuluva osakeyhtiö, joka kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa. Tavoitteena on kehittää parempia palveluita, synnyttää uutta liiketoimintaa ja avata uusia yhteyksiä kansainvälisille markkinoille.

Forum Virium Helsingin toiminnan ydin on kehityshankkeissa. Hankkeita leimaa kokeilukulttuuri: kokeillaan uutta yhdessä ja opitaan matkan varrella. Tavoitteena on luoda uusia, monistettavia toimintatapoja ja innovaatioita avoimeen kaupunkikehitykseen.

Toimintamalli on käyttäjälähtöinen avoin innovointi: kaupunkilaiset ja esimerkiksi sovelluskehittäjät ovat mukana sekä palveluiden kehitystyössä, että niiden testaamisessa.

Forum Virium Helsinki toteuttaa Helsingin kaupungin strategiaa. Sen keskeisenä kulmana on Avoin Helsinki, jossa demokratia ja osallisuus vahvistuvat. Hankkeissa tehty avoimen tiedon ja päätöksenteon avaamisen pioneerityö on noteerattu kansainvälisestikin edistyksellisinä ja uraauurtavina avauksina.

Siltojen luoja

Forum Virium Helsinki kehittää kaupunki-innovaatioita yhdessä monipuolisen toimijajoukon kanssa. Vuonna 2006 perustetun yhteisön jäseniä ovat Helsingin kaupunki, Elisa, Finnvera, IBM, Siemens, Sitra, Sponda, Affecto, Tekes, TeliaSonera, TIEKE, Tieto, VTT ja Yleisradio. Kehityshankkeisiin osallistuu lisäksi lukuisia muita yhteistyökumppaneita.

Yhteistyön kasvattaja

Kehitysprojektien lisäksi verkottaminen, tapahtumat ja uuden tiedon jakaminen avoimen kaupunkikehityksen parhaista käytännöistä ovat keskeinen osa Forum Virium Helsingin toimintaa.

Verkostoja ja kaupunkien välistä yhteistyötä rakennetaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Forum Virium Helsinki on aktiivinen toimija mm. European Network of Living Labs (ENoLL) -verkostossa.

Forum Virium Helsinki
Unioninkatu 24 00130, Helsinki
Kuva: Helsingin kaupungin kuvapankki, Vievmasters of Helsinki, Rami Hanafi