Liikennetietoalusta

Liikennetietoalusta kerää tiedot ruuhkista ja tietöistä. Se tietää myös, jos moottoritielle on eksynyt hirvi. Kehitysprojekti poiki tuotteita, joita Destia Traffic myy naapurimaita myöten. 

Destia Traffic, Logica ja Forum Virium Helsinki aloittivat vuonna 2005 yhteisprojektin, jossa kehitettiin sisältöalusta ajantasaisen liikennetiedon keräämiseksi ja jakamiseksi palveluntuottajille. Tietoa voidaan jakaa myös organisaation omien palveluiden kautta kadulla- ja tielläliikkujien mobiililaitteisiin. 

Alustalla on muiden muassa ajoneuvomääriä teillä, tiesäätietoja ja ajantasaisia kamerakuvia tiestöstä. Sille kertyy tietoa myös rekisterikilpien tunnistamiseen liittyviltä järjestelmiltä, joilla kerrotaan matka-aikoja eri paikkojen välillä. Erityisesti navigaattorien valmistajat, tiedotusvälineet ja viranomaiset hyödyntävät tietoalustan kautta kuukausittain kulkevia, kymmeniä tuhansia liikennetietoja omissa palveluissaan. 

Tienkäyttäjät ilmoittavat poikkeustilanteista 

Liikennetieto kertyy alustalle suoraan erilaisista antureista ja mittauslaitteista sekä erikseen ilmoitettuina, toimituksellisina tietoina. Toimitettua tietoa ovat esimerkiksi onnettomuustiedot, tietyöt ja vaikkapa hirven eksyminen moottoritielle. Tämä tieto tulee järjestelmään useimmiten viranomaisilta. Myös tavalliset tienkäyttäjät voivat ilmoittaa, jos he ovat havainneet jonkin poikkeuksellisen tilanteen liikenteessä. 

Projekti kesti vuoden verran. Destia Traffic kehitti sen tuloksena tuotteita, joiden myynti on laajennut sittemmin Pohjoismaihin ja Baltian maihin saakka. Destia Traffic on tarjonnut alustan dataa myös Forum Virium Helsingin pk-yrityspoolin kehitysprojekteihin. 

Lisätietoja
Kehitysjohtaja Pekka Koponen, 
puh. +358 40  5017114, 
pekka.koponen(at)forumvirium.fi 

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa554.93 Kt
Liikennetietoalusta