Ubiikki Helsinki

Ubiikki teknologia auttaa huomaamattomasti arjen sujumista kaupunkiympäristössä. Ubiikki Helsinki on joukko projekteja, joissa kehitetään uusia jokapaikan palveluja. 

Ubiikki eli jokapaikan tietotekniikka tarkoittaa huomaamattomasti toimivaa ja ympäristöön täysin sulautuvaa teknologiaa. Ubiikki Helsinki -projektikokonaisuuden tavoitteena on tehdä Helsingin alueesta ubiikkipalvelujen johtava kehittämis- ja testauspaikka. Lähtökohtina ovat käyttäjien tarpeet ja niiden ymmärtäminen. Lisäksi pyritään yhdistämään virtuaaliset ja digitaaliset teknologiat todelliseen kaupunkiympäristöön. 

Hubi.fi kerää paikkatiedot 

Ubiikki Helsinki -kokonaisuudessa on tähän mennessä kaksi projektia. Ensimmäinen on Hubi.fi, joka alkoi elokuussa 2007 ja päättyi heinäkuun lopulla 2009. Hubi.fi on verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen paikka- ja palvelutietoja pääkaupunkiseudulta. Hubi.fi:ssä voi esimerkiksi seurata raitiovaunujen liikkumista Helsingissä reaaliaikaisesti ja sopia tapaamispaikoista kavereiden kesken. Siinä on myös suosituskone. Koneen avulla palvelun käyttäjät löytävät itselleen parhaiten sopivat tapahtumat ja palvelut. 

Projektia johtivat VTT ja TKK. Kumppaneita olivat Forum Virium Helsinki, Elisa, Digita, YLE, Helka ry, Edupoli ja Helsingin kaupungin kulttuurikeskus. Vaisala oli mukana projektin ensimmäisenä vuotena.

Mobiiliversio Hubi.fi:stä tulossa

Projektin seuraavassa vaiheessa Hubi.fi laajentuu m.hubi.fi-mobiilipalveluksi. Kakkosvaihetta vetää VTT, kumppaneina siinä ovat Forum Virium Helsinki, Elisa, Edupoli, Logica ja Helsingin kaupungin tietotekniikkaosasto. Forum Virium Helsingin Smart Urban Spaces -projektin pilotit hyödyntävät Ubiikki Helsinki -kokonaisuutta. 

www.hubi.fi

Lisätietoja
Kehitysjohtaja Pekka Koponen, 
puh. +358 40 5017114, 
pekka.koponen(at)forumvirium.fi 

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa1.08 MT
Ubiikki Helsinki, Smart Urban Spaces