Walk and feel Helsinki

Walk and Feel Helsinki from Forum Virium Helsinki on Vimeo.

Kesällä 2011 Hernesaaressa testattiin uutta, risteilymatkailijoille suunnattua opastekonseptia. Satamasta kaupungin keskustaan rakennettiin opastepolku, johon tuotiin myös digitaalinen ulottuvuus. Tavoitteena oli houkutella risteilyturistit lähtemään laivasta ja tutustumaan Helsinkiin.

Opastuspolku kulki Telakkakadun ja Bulevardin kautta Erottajalle ja on noin puolen tunnin kävelyn mittainen. Reitille tuotiin sekä isoja tauluopasteita että pieniä kilpiä.

Mobiilikäyttöliittymä kaupunkiin

Forum Virium Helsinki pilotoi opastepolulla uudenlaista kaupunkikäyttöliittymää. Opasteissa käytettiin NFC-tunnisteita ja 2D-viivakoodeja, joita koskettamalla matkailija sai matkapuhelimeensa tietoa polun kohteista. Palvelua saattoi käyttää joko puhelimen selaimella tai lataamalla sille tarkoitetun oman, ilmaisen sovelluksen.

Pilotissa testattiin laajemmin sitä, miten kaupunkitilassa voitaisiin kätevästi yhdistää sähköisiä tunnisteita (RFID, NFC) ja digitaalisia matkapalveluita. Fyysisen ympäristön laajentaminen digitaalisilla palveluilla monipuolistaa kokemusta ympäröivästä kaupungista.

Osa EU-rahoitteista hanketta

Walk and Feel Helsinki -pilottia koordinoi Forum Virium Helsinki. Se toteutettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin rakennusviraston, matkailu- ja kongressitoimiston sekä talous- ja suunnittelukeskuksen kanssa. Mobiilipalvelun tuotannosta vastasivat Bonwal, Whatamap ja Adfore. Opasteissa käytetyn kaupunkitunnisteen suunnittelusta vastasi BOTH.

Pilotti käynnistyi kesällä 2011. Se oli osa EU-rahoitteista Smart Urban Spaces -hanketta, joka päättyi vuonna 2012.

www.walkandfeelhelsinki.fi
sushelsinki.wordpress.com/category/SUS

www.smarturbanspaces.org

Sivun kuva: Mika Lappalainen, Visit Helsinki

       

 

Lisätietoja
Kehitysjohtaja Pekka Koponen
puh. +358 40 501 7114 
pekka.koponen(at)forumvirium.fi

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa795.79 Kt
Walk and feel Helsinki, Smart Urban Spaces