Apollon

Monet ikääntyvät haluavat asua kotona mahdollisimman pitkään. Helsingissä testataan, miten teknologialla voidaan antaa kotihoidon asiakkaille hoitoa ja hoivaa ja tukea heidän kotona asumistaan.  

Asiakkaiden koteihin on asennettu helppokäyttöinen kosketusnäyttö, jolla voi soittaa kuvapuhelun kotihoidon virtuaalihoitajalle. Yhteys toimii myös toisin päin: virtuaalihoitaja voi soittaa asiakkaalle muistuttaakseen häntä esimerkiksi lääkkeiden ottamisesta. Lisäksi hätätilanteessa voidaan avata videoyhteys, jolloin voidaan arvioida asiakkaan tilanne ja hoidon tarve.

Yhteyttä kokeillaan 20 ikääntyneen kotona. He kaikki ovat Palmian ja Helsingin kaupungin terveyskeskuksen kotihoidon asiakkaita. 

Osa laajaa EU-hanketta

Kotihoidon pilotti on osa laajaa EU-hanketta, jossa etsitään yhteisiä ja kansainvälisesti toimivia tapoja suunnitella palveluja käyttäjävetoisesti.  Forum Virium Helsinki vastaa Suomen pilotista, jossa teemana on terveydenhuollon tietotekniikka.

APOLLON käynnistyi marraskuussa 2009 ja kestää kaksi ja puoli vuotta. Projekti on osa Euroopan unionin kilpailukyvyn ja innovaatioiden puiteohjelmaa (CIP). APOLLON on lyhenne sanoista Advanced Pilots of Living Labs Operating in Networks

Projektiin osallistuu useita kumppaneita Suomesta ja Euroopasta. Suomesta mukana ovat Forum Virium Helsinki, Nokia, Process Vision ja Aalto-yliopiston Center for Knowledge and Innovation Research. Ulkomaisia yhteistyökumppaneita on yhteensä 24 seuraavista maista: Ruotsista, Iso-Britanniasta, Saksasta, Ranskasta, Espanjasta, Portugalista, Italiasta, Belgiasta, Hollannista, Unkarista ja Sloveniasta. 

www.openlivinglabs.eu

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jarmo Eskelinen,
jarmo.eskelinen(at)forumvirium.fi,
puh. +358 50 593 3441

LiiteKoko
Projektiesite (pdf-muodossa)483.45 Kt
express to connect, apollon