Express to Connect

Menneiden muistelu lisää ikäihmisten vireyttä ja kohentaa kokonaisuudessaan heidän elämänlaatuaan. Express to Connect -projektissa kehitettävä palvelu tarjoaa vanhemmalle väelle mahdollisuuden muisteluun ja omien tarinoiden kertomiseen. 

Projektin tavoitteena on kehittää ja testata digitaalisia pelejä, jotka kannustavat ikääntyneitä tarinoiden kerrontaan. Forum Virium Helsinki kehittää näitä pelejä yhdessä pääkaupunkiseudulla asuvien ikääntyneiden ja heidän läheistensä kanssa. 

Palvelu pohjautuu hollantilaisen Waag Societyn kehittämään Storytable-palveluun. Sitä on käytetty maan palvelutaloissa laajalti yhteiseen muisteluun ja omien tarinoiden kertomiseen. 

Lisää laatua ikääntyvien elämään 

Express to Connect on osa eurooppalaista Ambient Assisted Living -yhteisohjelmaa. Sen tavoitteena on kohentaa ikääntyvien elämänlaatua ja vahvistaa Euroopan teollisuuden asemaa tieto- ja viestintäteknologian avulla. 

Vuosina 2010 - 2012 toteutettavaan projektiin osallistuvat Forum Virium Helsinki, Copenhagen Living Lab, Waag Society, Laurea-ammattikorkeakoulu, Halmstadin kunta ja yliopisto Ruotsista, tanskalainen Substanz sekä Multi Media Tables BV Alankomaista. 

Lue projektista lisää Projects Magazinesta: Playing with your life to prevent loneliness (sivut 20-25)

 

 

 

 

 

 

Kotisivu: www.express2connect.org
@Facebook: www.facebook.com/express2connect

Ambient Assisted Living -ohjelman kotisivu: www.aal-europe.eu

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Anne-Mari Sandell
puh. +358 40 903 1922
anne-mari.sandell(at)forumvirium.fi
LiiteKoko
E2C Factsheet Suomi (pdf)1.04 MT
Projektiesite (pdf-muodossa)387.84 Kt
express to connect