Idealinko

Projektissa innostettiin ihmisiä ideoimaan konkreettisia tapoja parantaa arkipäivän hyvinvointipalveluita, työtapoja tai työympäristöä. Tavoitteena oli paitsi etsiä kehitysideoita ja parannuskohteita, niin löytää näihin haasteisiin myös ratkaisuja.

Kyseessä oli kokeilu, jossa Herttoniemen, Herttoniemenrannan, Roihuvuoren ja Tammisalon alueen asukkaat ja Helsingin kaupungin työntekijät jakoivat kehitysideoitaan oman työnsä tai palvelujen parantamiseksi. Yritykset ja järjestöt esittivät ehdotettuihin haasteisiin omia ratkaisujaan.

Tähtäimessä oli haravoida ehdotuksista ainakin yksi merkittävä kehitysidea ja kehittää siihen konkreettinen ratkaisu vuoden 2011 aikana. Toteutukseen valittiin kaksi ehdotusta: Herttoniemen terveysasemalle tuotiin infoTV ja Roihuvuoren asukkaita tuettiin pyrkimyksissä saada alueelle oma asukastalo.

Idealinko uudisti Helsingin kaupungin tapaa kehittää omia palveluitaan. Siinä haluttiin löytää uusia tapoja toimia ja innostaa työntekijöitä jakamaan ideoitaan asioiden parantamiseksi sekä ratkaisemiseksi.

Keskustelua ja vertaisarviointia 

Idealingossa testatiin verkkopalvelua, joka oli paikka paitsi ideoiden jakamiselle, myös keskustelulle ja arvioinnille. Ehdotetuista ideoista ja ratkaisuista keskustelliin, ja niitä arvioivat toiset käyttäjät sekä Helsingin kaupungin asiantuntijat. Yritykset ja järjestöt saivat kertoa palvelussa omista ratkaisuistaan esitettyihin haasteisiin. Kaikkein potentiaalisimmat ratkaisuehdotukset testatiin käytännössä.

Projektissa järjestettiin lukuisia ideointitilaisuuksia asukkaiden ja Helsingin kaupungin työntekijöiden kesken. Helsingin kaupungin sisältä nimettiin asiantuntijoita, jotka osallistuivat ideoiden arvioimiseen.

Idealinko oli osa Terveellinen kaupunginosa -ohjelmaa, joka päättyi vuonna 2011. Mukana olivat Helsingin kaupungin terveyskeskus, sosiaalivirasto, opetusvirasto, liikuntavirasto sekä henkilöstökeskus, Forum Virium Helsinki, Medixine, Logica, Tieto, Palmia ja VTT.

Projektipäällikkö Minna Torppa
minna.torppa(at)forumvirium.fi
+358 40 556 2125

LiiteKoko
Projektiesite (pdf-muodossa)459.32 Kt
Terveellinen kaupunginosa, Idealinko