Terveyspysäkki

Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Terveyspysäkki tarjoaa ohjausta ja neuvontaa terveyden edistämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Terveyspysäkki on uudenlainen helsinkiläisten itsehoitokykyä edistävä Helsingin kaupungin terveyskeskuksen terveyspalvelu. Terveyspysäkki toimii Itäkeskuksen kauppakeskuksessa Hansasillalla. Toiminnalla tuetaan henkilön omia kykyjä terveytensä edistämiseen. Terveyspysäkki ei tarjoa sairaanhoidollisia palveluja, ne annetaan edelleen terveysasemilla.

Sijoittamalla itsehoitokykyä edistävät terveyspalvelut lähelle ihmisen päivittäisiä toimintoja ja helposti saataviksi edistetään helsinkiläisten sitoutumista ja motivoitumista oman terveystilansa seurantaan ja sen hoitoon. Tarkoituksena on myös kehittää palveluketjuja ympärillä olevien liikkeiden kanssa niin, että itsehoitoa mahdollistavat palvelut ovat helposti saatavissa.

Terveyspysäkillä työskentelee terveyskeskuksen palkkaamina kolme terveydenhoitajaa. Toiminnassa tulee olemaan mukana myös muiden virastojen asiantuntijoita, kuten ravitsemusterapeutteja, liikunnan asiantuntijoita, fysioterapeutteja, suuhygienisteja.

Teemaviikkoja ja tapahtumia

Terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulut ja terveysalan järjestöt ovat tärkeä osa toimintaa tuomalla asiantuntemuksensa ja palvelunsa Terveyspysäkkiin. Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestää Terveyspysäkin kanssa yhteistyössä teema-viikkoja, kuten sydänviikkoa ja mielenterveysviikkoa. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat harjoittelevat Terveyspysäkissä. 

Forum Virium Helsinki tuottaa projektiin digitaalista markkinointia, yritysyhteistyön luomista, toiminnan konseptointia ja Stadi.TV:n ohjelma-tuotantoa.

AVOINNA MA-PE 10-19


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jarmo Eskelinen
puh. +358 50 593 3441
jarmo.eskelinen(at)forumvirium.fi

LiiteKoko
Projektiesite (pdf)604.9 Kt
Terveyspysäkki, Terveellinen kaupunginosa