Kansainvälistä innovaatioyhteistyötä

European Network of Living Labs (ENoLL) on vuonna 2006 perustettu verkosto. Se edistää käyttäjälähtöisten toimintamallien kehittämistä ja käyttöönottoa sekä kansainvälistä yhteistyötä eri maiden innovaatioyhteisöjen välillä.   

Vuosien varrella European Network of Living Labs on kasvanut huimasti: mukana on jo yli 340 Living Labia. Alkuaan eurooppalainen yhteisö on sittemmin laajentunut Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan. 

Forum Virium Helsinki on yksi verkoston perustajajäsenistä. Verkoston presidentti on Laurean johtaja Tuija Hirvikoski. Forum Virium Helsingin Jarmo Eskelinen johti verkostoa ennen Hirvikoskea.
 
ENoLL järjestää vuosittain kansainvälisen Living Lab Summer Schoolin. 
 

Käyttäjälähtöisyys yhtenäiset toimintatavat

European Network of Living Labs edistää kansainvälistä innovaatioyhteistyötä. Tavoitteena on tukea yhtenäisten toimintatapojen muodostumista yli maiden rajojen ja näin vauhdittaa innovaatioiden syntymistä. 
 
Nimensä mukaisesti ENoLL edistää käyttäjälähtöisten toimintamallien kehittämistä ja käyttöönottoa, jotta innovaatiotoiminta vastaisi käyttäjien aitoihin tarpeisiin. 
 

 

European Network of Living Labs (ENoLL) kokoaa eri maiden living labit ja innovaatioyhteisöt saman katon alle. Mukana on jo yli 340 Living Labia ympäri maailmaa. 

 

Lisätietoa:
Jarmo Eskelinen
puh. +358 50 593 3441
jarmo.eskelinen (at) forumvirium.fi
chair (at) enoll.org
Innovaatioyhteisöt, European Network of Living Labs - ENoLL, European Network of Living Labs, ENoLL