Digitaalinen vieraskirja

Helsinki-Vantaan lentoaseman asiakkaille on avattu Helsinki Guestbook matkailijoiden tervehdyksiä varten. Sähköinen vieraskirja tarjoaa mukavaa tekemistä lentoa odotellessa ja välittää terminaaliin sekä palvelun nettisivuille kuvia hauskasta ja dynaamisesta Helsingistä. 

Helsinki Guestbook on sekä turistien että kaupunkilaisten käyttöön tarkoitettu. Syksyllä 2009 avattu vieraskirja näkyy myös internetissä. Se muodostuu kosketusnäytöstä ja kamerasta, jolla henkilö ottaa kuvan itsestään. Kuvan oheen hän kirjoittaa viestin, jossa hän kertoo mietteitään ja vaikutelmiaan Helsingistä. Vieraskirjan kanssa samassa tilassa on valkokangas, jolle heijastetaan palveluun jätettyjä terveisiä sekä kuvia pääkaupunkiseudusta. 

Vieraskirja sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalilaajennuksen ensimmäisessä osassa, jossa palvellaan erityisesti kasvavaa kaukoliikennettä ja transit-matkustajia. Se tarjoaa mukavaa tekemistä lentoa odottaville matkustajille ja näyttää kuvia aktiivisesta, hauskasta ja välittömästä Helsingistä. Vuonna 2010 digivieraskirja esittäytyi Shanghain maailmannäyttelyssä

Kaupungin tarinapankki karttuu 

Projektin tavoitteena on kartuttaa kaupungin tarinapankkia ja tuoda uusia näkökulmia kaupunkiin. Se tukee Helsingin kaupungin ja Greater Helsinki Promotionin Invitation to Helsinki -teemaa, jossa alkavaa kansainvälistä yhteistyötä symboloi kutsu pääkaupunkiseudulle. Sosiaalisen median sovelluksia käytetään tarinoiden, muistojen ja kontaktien laajentamiseen myös suurelle yleisölle. 

Forum Virium Helsinki toimii Helsinki Guestbook -projektin vastaavana tuottajana. Yhteistyökumppaneita ovat BrandSon Oy, Pro Av, Greater Helsinki Promotion sekä Finpro.

Sisällöntuotantoon sekä sosiaalisen median toteutukseen ja suunnitteluun osallistuu myös muita kumppaneita ja asiantuntijoita. Projekti on osa Helsingin kaupungin ja Forum Virium Helsingin Urban Media -hankekokonaisuutta, jonka tavoitteena on kehittää pääkaupunkiseudun digitaalisia turistipalveluita. 

Seuraavassa vaiheessa palveluun lisätään verkostoitumismahdollisuus, jossa viestin jättäjä voi etsiä internetin avulla Helsingistä omia mielenkiinnon kohteitaan vastaavia kontakteja. 

>> Helsinki Guestbook verkossa
>> Shanghai Guestbook verkossa

Lisätietoja
Vastaava tuottaja, hankealuejohtaja Mia Marttiini, 
puh. +358 44 588 1717
mia.marttiini(at)forumvirium.fi

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa927.08 Kt
shanghai guestbook, Helsinki Guestbook, Digitaalinen vieraskirja