Finnish Mobile TV

Hyvä jatke tavalliselle televisiolle, totesivat käyttäjät mobiili-tv:stä. Finnish Mobile TV -projektissa kerättiin kokemuksia käyttäjiltä ja etsittiin uusia, innovatiivisia palveluita mobiilitelevisioon. 

Finnish Mobile TV -projektissa mobiilitelevisiota testattiin pääkaupunkiseudun asukkaista kootulla testiryhmällä. Mukaan valittiin 27 eri-ikäistä kaupunkilaista, jotka käyttivät puolen vuoden ajan mobiili-tv:n kaupallisia ja uusia, vielä kokeiluvaiheessa olleita palveluita.

Käyttäjiä kiinnosti mobiili-tv:ssä erityisesti sisällön paikallisuus, ajankohtaisuus ja henkilökohtaisuus. He pitivät sitä perinteisen television jatkeena ja ennen kaikkea viihdyttävänä mediana. Uutiset olivat kuitenkin kiinnostavin sisältö heidän mielestään. Kuvan ja äänen erinomainen laatu yllätti suuren osan testikäyttäjistä. Heidän mukaansa lähetyksiä pystyi seuraamaan hyvin, vaikka kuva oli huomattavasti tavallista pienempi.

Aamiaisen aikaan, työmatkoilla ja myöhään iltaisin 

Mobiili-tv:tä katsottiin eniten aamiaisella, työmatkoilla ja iltaisin. Käyttöönottoa pidettiin helppona ja omaksumista nopeutti se, että tarjolla oli teksti-TV:n tapaisia tuttuja palveluita. 

Pääkaupunkiseudun asukkaille ja palvelujen kehittäjille suunnattu projekti ajoittui vuosille 2006 - 2008. Forum Virium Helsinki vastasi projektin koordinoinnista ja viestinnästä. Yhteistyökumppanit olivat Digita, Elisa, Helsingin kaupunki, IBM, Logica, MTV Media, Nokia, SWelcom, TeliaSonera, Destia, TietoEnator, Veikkaus, VTT, YIT ja YLE. 

www.finnishmobiletv.com

Lisätietoja
Kehitysjohtaja Pekka Koponen, 
pekka.koponen(at)forumvirium.fi 
puh. +358 40  5017114

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa842.14 Kt
Finnish Mobile TV