Helsinki Host City

Toukokuussa 2007 Helsingissä tehtiin suomalaisen viihteen historiaa, kun Hartwall-areenan lavalle nousivat Eurovision laulukilpailun tähdet. Tapahtumaa tuki osaltaan Helsinki Host City, siihen asti laajin yksittäiseen tapahtumaan tehty monimediapalvelu. 

Helsinki Host City -palvelu oli tarkoitettu euroviisuturistien ja kaupunkilaisten iloksi. Se sisälsi eri teemojen mukaan suunniteltuja reittejä, jotka esittelivät kaupunkia uusista näkökulmista. Sivuilla oli mahdollisuus seurata reaaliaikaista televisiolähetystä ja katsoa osallistujien omia videoita. Tapahtumaopas tarjosi tietoa euroviisuista ja muista isäntäkaupungin tapahtumista. Tavoitteena oli elämyksellinen ja visuaalinen kaupunkipalvelu. Tätä Helsinki Host City tarjosikin: reaaliaikaisuutta, vuorovaikutteisuutta, liikkuvuutta ja elämyksiä. 

Runsaasti hyvää palautetta 

Helsinki Host Citystä saatiin paljon positiivista palautetta, ja palvelu onnistui avaamaan uudenlaisia näkökulmia kaupunkiin. Erityisesti kansainväliset käyttäjät kiittivät sen visuaalisuutta ja 12 tunnin päivittäistä televisiolähetystä. TV-kanavan ansiosta Helsingin henki välittyi reaaliaikaisesti myös ulkomaille.

Forum Virium Helsinki vastasi Helsinki Host Cityn konseptoinnista ja tuotannosta. Yhteistyökumppaneina olivat Greater Helsinki Promotion, Helsingin kaupunki, Arcada Nylands Svenska Yrkeshögskolan, TeliaSonera, Digita, Satama sekä Forum Virium Helsingin jäsenyritykset. Tapahtumasta kokonaisuudessaan vastasi YLE. 

www.helsinkihostcity.fi

Lisätietoja
Vastaava tuottaja Helena Johansson (os. Hyvärinen),
puh. +358 44 587 2077,
helena.johansson(at)forumvirium.fi

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa409.65 Kt
Helsinki Host City