Päiväkotien kuva- ja videopäiväkirja

Forum Virium Helsingin yhteistyökumppaneineen tuottama kuva- ja videopäiväkirja avasi vanhemmille ovet lasten päiväkotiarkeen. Henkilökunta kuvasi lasten puuhia ja tallensi materiaalin internetiin vanhempien katsottavaksi. 

Forum Virium Helsinki toteutti vuonna 2006 yhteistyökumppaneineen Kuva- ja videopäiväkirja -pilottiprojektin neljässä päiväkodissa. Palvelu oli uudenlainen yhteydenpitokanava päivähoidon ja kodin välillä; päiväkotien henkilökunta otti valokuvia ja tallensi videolle lasten puuhia ja päiväkodin muita tapahtumia. Vanhemmat katsoivat kuvat ja videot internetistä. 

Palvelun teknisestä toteutuksesta vastasivat Fromdistance, Futurice ja Hewlett Packard. Nokia sponsoroi päiväkodeille N70-multimediapäätelaitteet, ja Elisa ja TeliaSonera Finland tarjosivat pilotin matkapuhelinliittymät ja -yhteydet. Palvelun tietoturvaa kehitettiin yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön Luoti-ohjelman kanssa. 

Helppokäyttöinen, automatisoitu palvelu 

Palvelua kehitettäessä korostettiin sen helppokäyttöisyyttä ja automatisointia. Se toimi mukana olleille neljälle päiväkodille jaettujen multimedialaitteiden avulla. Käyttäjätutkimuksissa projektille annettiin mitä positiivisinta palautetta niin päiväkodeilta, lapsilta kuin heidän vanhemmiltaankin. 

Käytössä jo monissa maissa 

Jälkikäteen päiväkotiblogi kaupallistettiin samojen toimijoiden ConnectedDay.com-palveluna. Kaksi vuotta pilottiprojektin jälkeen sitä käytettiin jo yli 300 päiväkodissa Suomessa, Britanniassa, Singaporessa ja Yhdysvalloissa. Lapsiaan kuva- ja videopäiväkirjapalvelun kautta netissä seuraavien vanhempien määrä oli siinä vaiheessa jo yli 10 000. 

Lisätietoja
info(at)forumvirium.fi 

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa1.06 MT
Päiväkotien kuva- ja videopäiväkirja