Kaupunkilaiselta kaupunkilaiselle

Avoin ja yhteisöllinen media Stadi.TV on kanava, johon Helsingin seudun asukkaat voivat tuottaa omaa sisältöä. Kanavaa voi seurata kätevästi verkon välityksellä niin kotikoneella kuin mobiililaitteilla missä vain. 
 
Stadi.TV oli kehityshanke, joka toteutettiin 2010-2014 Helsingin innovaatiorahaston tuella, yhteistyössä koko kaupunkiyhteisön kanssa. Hankkeen lopuksi Stadi.TV kokosi opit ja kokemuksensa osaksi Yhteisömedian Työkirjaa. Sen tavoitteena on innostaa toimijoita, jotka haluavat ottaa yhteisömedian toimintamalleja käyttöön omassa viestinnässään.
 
Tutustu Yhteisömedian työkirjaan verkossa täällä: https://drive.google.com/a/forumvirium.fi/file/d/0BxF0qlDY5bSQNzdXanRCTnBDODA/view
 
 
Kaupunkilaisten oma kanava
 
Stadi.TV yhdistää ennakkoluulottomasti ammattilaisten ja harrastajien tuottamaa ohjelmaa. Kaupunkilaisten kuvaamien videoiden rinnalla kanavalla näytetään oman toimituksen ja yhteistyökumppaneiden tekemiä ohjelmia. 
 
Oma tuotantotiimi tekee Stadi.TV:lle useita sarjoja ja ajankohtaisohjelmia, joiden aihepiirit koskettavat kaupunkilaisia. Stadi.TV lähettää suorana tapahtumia ja tilaisuuksia laidasta laitaan. Liikkuva kaupunkistudio on pystytetty esimerkiksi pakettiautoon. 
 
Stadi.TV on mukana Helsinki-kanavan tuottamissa kaupunginvaltuuston kokousten suorissa verkkolähetyksissä. Helsinki-kanava kuvaa Helsingin kaupunginvaltuuston kokoukset ja lähettää ne suorana verkossa. Valtuuston kokousten lisäksi Päätöksen äärellä -ohjelmasarjassa pureudutaan päätöksenteon taustoihin ja käännetään päätöksenteon prosesseja selkokielelle.
 
Ohjelmat syntyvät kaupunkilaisten kiinnostuksesta elinympäristöönsä. Yhdistävä teema on stadilaisuus. Tavoitteena on löytää hyvin toimiva tasapaino erilaisten tahojen tuottamille mediasisällöille ja antaa kaupunkilaisille mahdollisuus tuoda oma äänensä esiin.
 
Stadi.TV haluaa rohkaista ja houkutella Helsingin erilaisia yhteisöjä, tapahtumien tuottajia ja kaupunkia hyödyntämään kanavaa viestinnässään ja markkinoinnissaan. Kiinnostuneet voivat osallistua esimerkiksi Kaupunkireportterityöpajaan, jossa omasta asuinalueesta tai kaupunginosasta etsitään kiinnostavia uutisaiheita. Stadi.TV järjestää yhteisöille myös Päätöksen äärellä -työpajoja, joissa yhteisöt tekevät oman keskusteluohjelman itseään kiinnostavista, päätöksentekoa koskevista aiheista.
 
Stadi.TV:n taustalla ovat Forum Virium Helsinki, mediakulttuuriyhdistys m-cult ja Helsingin kaupunki. Forum Virium Helsinki on palvelun vastaava tuottaja.
 

 

 

Urbaani mediakanava 
Stadi.TV on Helsingin seudun yhteisöllinen ja urbaani paikallistelevisio. Kaupunkilaiset yhdessä tekevät siitä oman näköisensä – kanavan meille kaikille. Stadi.TV:n arvoja ovat avoimuus, omaehtoisuus ja kansalaisdemokratia.
 
 

Lisätietoja
info(at)forumvirium.fi

Stadi.TV, one BSR, one baltic sea region, Median uudet muodot