Turististudio Helsingin matkailuun

Keväällä 2009 avattiin remontin jäljiltä Helsingin kaupungin uusi, näyttävä matkailuneuvonta. Tilassa toimii mediapalvelu, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen kattauksen matkailutietoa. Hämärän laskeuduttua ikkunoissa vaihtuvat näkymät moni-ilmeisestä pääkaupungista. 

Helsingin kaupungin matkailuneuvonnassa Pohjoisesplanadi 19:ssä käy yli 400 000 asiakasta vuosittain. Neuvonnan tiloissa tarjotaan nyt asiakkaille uudenlaista, elämyksellistä tietopalvelua. 

Sisätiloissa seinille heijastetaan videotykeillä kuusi kuvapintaa, joissa näytetään eri teemojen mukaan jaoteltua tietoa Helsingin nähtävyyksistä, tapahtumista ja muusta matkailutiedosta. Kuvapinnat tehostavat osaltaan asiakasneuvontaa, sillä matkailijat saavat niistä tietoa jo ennen omaa palveluvuoroaan. Asiakas voi myös omatoimisesti tai matkailuneuvojan opastuksella etsiä itseään kiinnostavaa tietoa kuudesta teemasaarekkeesta, joissa on infopääte ja esitemateriaalia.

Ikkunoiden mediapinnoilta elämyksiä 

Matkailuneuvonnan sulkeuduttua ja hämärän laskeuduttua toimiston ulkoikkunoihin tehdyt mediapinnat heräävät eloon. Pinnoilla esitetään kuvia kaupungista, esimerkiksi sen luonnosta ja asukkaista, designista ja arkkitehtuurista. Näin neuvonta tarjoaa näkymiä Helsingistä myös varsinaisen asiakaspalvelun ollessa kiinni. 

Sisätilojen informaatiopinnat ja ikkunoiden mediapinnat kuuluivat projektin ykkösvaiheeseen, joka valmistui vuonna 2009. Projektin toinen vaihe ajoittuu vuodelle 2010. 

Urban Media -kokonaisuuden osa 

Turististudio Helsingin matkailuun -projekti on osa Helsingin kaupungin ja Forum Virium Helsingin Urban Media -hankekokonaisuutta, jonka tavoitteena on kehittää pääkaupunkiseudun digitaalisia turistipalveluita. Forum Virium Helsinki vastaa Turististudio-projektin konseptisuunnittelusta ja osittain myös tuotannosta. Muita yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto, digitaalinen markkinointitoimisto BrandSon Oy, Pro AV Oy ja Arkkitehtitoimisto Davidsson&Tarkela Oy. 

Lisätietoja
Vastaava tuottaja Helena Johansson (os. Hyvärinen),
puh. +358 44 587 2077,
helena.johansson(at)forumvirium.fi

LiiteKoko
Projektiesite pdf-muodossa294.38 Kt
Turististudio Helsingin matkailuun