Itämeren alue yhteiseksi

One Baltic Sea Region -hanke vahvistaa Itämeren alueen yhteistä identiteettiä ja imagoa. Tavoitteena on lisätä alueen kilpailukykyä markkinoimalla sitä yhtenä kokonaisuutena. 
 
Itämeren alueen kaupunkilaiset harvoin tiedostavat olevansa osa laajempaa Itämeren aluetta ja sen identiteettiä. One Baltic Sea Region -hanke haluaa herätellä asukkaiden yhteenkuuluvuuden tunnetta ja houkutella uusia sijoittajia, matkailijoita ja lahjakkaita osaajia alueelle.
 
Tarkoituksena on parantaa Itämeren alueen kilpailukykyä hyödyntämällä koko alueen moninaisia vahvuuksia. Lisääntynyt vuorovaikutus on koko alueen etu – mitä yhdellä maalla ei ole tarjota, voi löytyä naapurista. Kyse on toinen toistaan täydentävästä osaamisesta, palveluista ja kokemuksista. 
   
Valttina osaajat 
 
Kilpailukyvyn vahvistamisessa olennaisessa roolissa ovat alueen lahjakkuudet: toisaalta uusien osaajien houkutteleminen, toisaalta vanhojen säilyttäminen. Mitä valovoimaisempi alue Itämerestä saadaan, sitä paremmin myös osaajat täällä viihtyvät.
 
One Baltic Sea Region -hankkeen ja newsWave-uutisportaalin blogissa 20 lahjakasta osaajaa kirjoittaa elämästä, ilmiöistä ja kulttuurista. Kaikista Itämeren alueen maista mukana on vähintään yksi bloggaaja. 

 
One Baltic Sea Region -hanke kytkeytyy Euroopan Unionin Itämeri-strategiaan, joka ohjaa koko alueen kehitystä. Strategiassa alueellisen identiteetin rakentaminen on keskeisessä osassa. Itämeren alueelle on jo kauan kiivaasti etsitty yhteistä nimittäjää, mutta nyt on opittu, että erilaisuus voi olla yhteinen nimittäjä. Yhteistyö, vastuullisuus ja avoin dialogi kirkastavat Itämeren alueen brändin.
 
web-sivut: www.onebsr.eu
 
 

 
 

Yhdessä vahvemmaksi
One Baltic Sea Region -hanke tähtää Itämeren alueen identiteettien ja imagojen yhteiseen vahvistamiseen. Tavoitteena on lisätä alueen kilpailukykyä ja houkutella uusia sijoittajia, matkailijoita ja lahjakkaita osaajia. 
 

 

Lisätietoja:
Vastaaja tuottaja, hankealuejohtaja Mia Marttiini
puh. + 358 44 588 1717
mia.marttiini(at)forumvirium.fi

one BSR, one baltic sea region, Median uudet muodot, d-cent