Jäsen- ja yhteisöpalvelut

Forum Virium Helsinki tuottaa erilaisia tapahtumia vuosittain osana yhteisöpalvelujaan. Tapahtumien tavoitteena on ideoiden ja ihmisten törmäyttäminen sekä uusien yrityssuhteiden luominen. Forum Virium Helsinki kokeilee myös uudenlaisia tapahtumamuotoja.

Vuosiseminaari

Vuosiseminaari esittelee Forum Virium Helsingin ajankohtaiset projektit ja tuo esiintyjiksi kiinnostavia kansainvälisiä puhujavieraita. Seminaarissa on mukana myös Forum Virium Helsingin yhteistyöverkostoon kuuluvien yritysten palveludemoja. Vuosiseminaarin teemana on ollut esimerkiksi sosiaalinen media, käyttäjälähtöiset digitaaliset palvelut ja avoin tieto. Vuosiseminaari on kerännyt keskimäärin 200 kävijää.

Open Forum

Open Forum -tilaisuudet ovat tiiviitä, noin kahden tunnin aamukahvitilaisuuksia, joissa on lupa keskustella ja tavata uusia tuttavuuksia. Open Forumit nostavat esille erityisesti pk-yrityksiä kiinnostavia ajankohtaisia aiheita. Tilaisuuksiin kutsutaan Forum Virium Helsingin verkoston jäseniä ja ne ovat maksuttomia. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Innovatiivinen yrityskasvu -projektin kanssa.

Yhteistyöseminaarit

Forum Virium Helsinki on järjestänyt useita yhteistyöseminaareja pääkaupunkiseudun toimijoiden ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuonna 2010 koordinoimme Connected Smart Cities -konferenssia yhdessä Helsingin kaupungin ja EU:n rahoittaman Fireball-hankkeen kanssa.  Vuosina 2007–2009 toteutettiin Living Lab Innovation -seminaarisarja yhteistyössä Greater Helsinki Promotionin ja Helsinki Living Labin, sekä useiden yhteistyökumppaneiden, kuten Culminatum Innovationin, Helsingin kauppakorkeakoulun Center for Knowledge and Innovation Researchin (CKIR) ja Tekesin kanssa.

Forum Virium Helsinki on ollut mukana tuottamassa ulkomailla järjestettyjä tapahtumia. Hyviä esimerkkejä ovat Helsingin Metropolialueen Innovaatiopäivät Shanghain maailmannäyttelyssä 2010 sekä Paris-Helsinki: Cities as Living Laboratories -tapahtuma Pariisissa 2008.

Yritysvierailuja ja verkottamista

Jäänmurtaja on Helsingin kaupungin ja Forum Virium Helsingin yhteinen illallistilaisuus, johon kutsutaan vuosittain vaihtuvaan teemaan liittyen noin 50 yritysvierasta Forum Virium Helsingin verkostosta. Aiempien vuosien teemoina on ollut mm. yhteisöllisyys ja hyvinvointi, avoin tieto, kaupunki innovaatioiden vauhdittajana sekä digitaalisten palvelujen kehitys.

Seminaarien lisäksi Forum Virium Helsinki tarjoaa jäsenyrityksilleen roadshow-vierailuja sekä laajemmalle verkostolleen teemoiltaan vaihtuvia workshop- ja verkostoitumistilaisuuksia. Toimintaan kuuluu myös kansainvälisten asiantuntijoiden esittely jäsenyrityksille sekä työryhmätapaamisten järjestäminen.

Lisätietoja
Viestintä- ja kehitysjohtaja Pauliina Smeds,
puh. +358 40 717 3269,
pauliina.smeds(at)forumvirium.fi

LiiteKoko
jasen_ja_yhteisopalvelut_0.pdf1.07 MT
Jäsenyritykset, Jäsen- ja yhteisöpalvelut