Lehdistötiedotteet

<< Tiedotearkisto

Arabian peruskoulussa PopUp-koulupäivä 9.3.201305.03.2013 - 00:00

Arabian peruskoulussa PopUp-koulupäivä 9.3.2013

Arabian peruskoulussa järjestetään 9.3.2013 yhteisöllinen lauantaikoulupäivä Arabian PopUp-koulu. Tapahtumassa koulun oppilaat, vanhemmat, alueen asukkaat ja yhteistyökumppanit pitävät oppitunteja koulussa. Oppituntien pitäjät ovat saaneet valita aiheensa itse.

Arabian peruskoulun oppilaat voivat lauantaina tutustua muun muassa koiranhoitoon, muotoiluun, miekkailun alkeisiin, kilpatanssiin, tulivuoren rakentamiseen ja sirkukseen. Yksi päivän opettajista on kirjailija Juha Itkonen, joka pitää oppitunnin luovasta kirjoittamisesta.

Arabian PopUp-koulun tavoitteena on tehdä näkyväksi kouluyhteisön osaamista ja rikastaa vuorovaikutusta koulun lähiympäristön kanssa. Tapahtuma on osa vuonna 2012 alkanutta Yhteisöllisyys, koulu ja älykkäät palvelut -hanketta, jossa pyritään lisäämään koulujen yhteisöllisyyttä ja oppilaiden osallisuutta.

Taustalla Toisilta oppimisen festarit

Inspiraationa Arabian PopUp-koulupäivän suunnittelussa on ollut Helsingissä elokuussa 2012 järjestetty Toisilta oppimisen festarit, jossa kaupunkilaiset pitivät toisilleen oppitunteja osaamistaan aiheista. Yhteisöllisyys, koulu ja älykkäät palvelut -hanke on ollut mukana kehittämässä tätä toimintamallia peruskouluille.

Visiona on yhteisöllisten oppimiskarnevaalien toteutuminen Helsingin eri kaupunginosissa ja peruskouluissa lukuvuoden 2013–2014 aikana. Kevään 2013 aikana toimintamallia kehitetään yhdessä ensimmäisten pilottikoulujen kanssa.

Yleisö voi vierailla Arabian PopUp-päivässä. Tällöin pyydetään ilmoittautumista ennakkoon projektikoordinaattori Teemu Ruohoselle, puh. 09 310 70873, teemu.ruohonen(at)edu.hel.fi

Lisätietoa Arabian PopUp-koulusta:
www.arabianpopupkoulu.fi
Lisätietoa Yhteisöllisyys, koulu ja älykkäät palvelut -hankkeesta:
www.yhteisollinenkoulu.fi

Forum Virium Helsinki
Forum Virium Helsinki kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin ja muiden julkisten toimijoiden kanssa. Helsingin kaupungin asukkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen ja testaamiseen. Tavoitteena on synnyttää parempia palveluita ja kasvavaa liiketoimintaa vahvan osaamisen perustalle sekä avata yhteyksiä kansainvälisille markkinoille. www.forumvirium.fi

 

<< Tiedotearkisto

YKÄ, Yhteisöllisyys, koulu ja älykkäät palvelut