Uutiset

CreatiFI rahoittaa 18 luovien alojen prototyyppiä

03.08.2015

Luovien alojen CreatiFI-rahoituksen toinen hakukierros on avattu. Hakemukset tulee jättää syyskuun loppuun mennessä.   Toisella hakukierroksella valitaan yhteensä 18 parasta eurooppalaista prototyyppiä, jotka saavat alkurahoitusta 20.000 € kaupallistamisen käynnistämiseen. Lue lisää »

Avoimen datan hyödyntäjille tarjolla kiinnostava kisaputki!

26.06.2015

OSALLISTU HELSINGIN KEHITTÄMISEEN AVOIMEN DATAN KISOISSA Lue lisää »

SlushHacks ja Ultrahack 2015: Uusia ratkaisuja tosielämän haasteisiin

17.06.2015

Ennennäkemätön joukko koodareita kehittää ratkaisuja yritysten ja julkisyhteisöjen esittämiin haasteisiin maailmanluokan SlushHacks- ja Ultrahack 2015 -ohjelmointitapahtumassa Helsingissä 6.-8.11.2015.Hackathon-tapahtuman tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa ja tuoda näkyvyyttä suomalaiselle ohjelmointiosaamiselle. Lue lisää »

Bloomberg News presents: Smartest Cities - Helsinki, Living in a Lab

17.06.2015

Bloombergin kuvausryhmä kävi kesäkuussa kuvaamassa Helsingistä Smart City -esittelyvideon, jossa mm. Kalasataman asukas kertoo millaiset uudet älykkään kaupungin palvelut ovat tulleet normaaleiksi arjen rutiinien osaksi ja millaista on elää kehittyvässä älykkäässä kaupunginosassa. Tutustu Fiksuun Kalasatamaan Lue lisää »

Linked events: Tapahtumatiedot kaikkien saataville

17.06.2015

Pääkaupunkiseudulla järjestetään jatkuvasti valtava määrä erilaisia tapahtumia. Tähän asti tietoja on kerätty, julkaistu ja jaettu hajanaisesti. Linked events on tapahtumatietokanta, joka auttaa jakamaan tietoa tapahtumista avoimesti ja yhtenäisemmin.    Erilaisia tapahtumia järjestävät niin kaupunki, yritykset, yhdistykset kuin yksityiset ihmisetkin. Tähän mennessä kukin taho on yleensä ylläpitänyt omaa tapahtumatietokantaansa. Lue lisää »

Helsinki loistaa Frost & Sullivanin kaupunkivertailussa

17.06.2015

Lue lisää »

Uusia kasvoja

16.06.2015

Forum Virium Helsingin tiimi on kasvanut! Tutustu uusiin työntekijöihimme Jaana-Margareetaan, Maijaan ja Samiin.  Jaana-Margareeta Bergbom: Lue lisää »

Lämmin kiitos kumppaneille alkuvuoden yhteistyöstä

16.06.2015

Forum Virium Helsinki lomailee heinäkuussa ja toimistomme on silloin suljettu. Kesätunnelmaan virittäydyimme jo Avointa kaupunkia rakentamassa -tilaisuudessamme 11.6. Palacen kymppikerroksessa, missä esittelimme ajankohtaisimmat hankkeemme ja kerroimme kuulumisemme. Kesäisten kuvien myötä toivotamme rentouttavaa kesää kaikille kumppaneillemme! Lue lisää »

Fiksun Kalasataman kehittäjien klubi kokoaa innovaattorit yhteeen

16.06.2015

Kalasatamasta kehitetään niin fiksua kaupunginosaa, että asukas säästää joustavien palvelujen ja hyvän kaupunkirakenteen avulla tunnin omaa aikaa päivässä. Tätä varten Kalasatamaan perustettiin Fiksun Kalasataman kehittäjien klubi, kehittämään yhdessä uusia kokeiluja ja ratkaisuja.  Klubiin on kutsuttu niin aluetta kehittävät isot ja pienet yritykset, kaupungin virkamiehet kuin järjestäytyneet asukastoimijatkin. Klubin ensimmäinen tapaaminen oli Helsinki-päivänä 12.6.2015 Lue lisää »

Open Finland Challenge kirittää digitaalisesti avointa yhteiskuntaa

16.06.2015

Suomen suurin digitaalisen avoimuuden innovaatiokilpailu uudistuu. Aiemmin Apps4Finlandina tunnetun kisan uusi nimi on nyt Open Finland Challenge. Seitsemättä kertaa järjestettävä kilpailu käynnistyi 1.6. lanseeraustilaisuudessa, joka houkutteli tuvan täyteen kilpailusta kiinnostuneita. Kisa tuottaa avointa yhteiskuntaa edistäviä innovaatioita ja tukee niitä kehittäviä yksilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Kilpailu on käynnissä 8.11.2015 asti ja palkintoja jaetaan yli 20 000 euron edestä. Lue lisää »