Uutiset

Helsinki listattu maailman älykaupunkien kärkijoukkoon

19.12.2014

Kansainvälinen talouslehti Fast Company julkaisee vuosittain listan maailman fiksuimmista kaupungeista. Helsinki on tänä vuonna jälleen listattu kärkeen Smart City -vertailussa yhdessä Barcelonan, Kööpenhaminan, Singaporen, Wienin, Los Angelesin, Montrealin ja Liman kanssa. Lue lisää »

Fiksu Kalasatama: lupa kokeilla ja tunti lisää aikaa päivään

18.12.2014

Fiksun Kalasataman tekijät ja siitä kiinnostuneet kokoontuivat 11. joulukuuta Fiksu Kalasatama: Nyt ja tulevaisuudessa -seminaariin kuulemaan tilannekatsauksen siitä mitä hankkeessa on tähän mennessä tapahtunut ja mitä odotetaan tulevaisuudelta. Osallistujia tapahtumassa oli yli sata ja puheenvuoroja käyttivät niin kaupungin edustajat kuin yritykset ja tulevat Kalasataman asukkaat. Lue lisää »

Uusia kasvoja

18.12.2014

Forum Virium Helsinki on saanut uuden työntekijän, tervetuloa mukaan! Noora Suvanto Lue lisää »

ACE-projekti hakee uusia kansainvälistyviä ICT-yrityksiä - haku avoinna 25.1. saakka

18.12.2014

ACE-kansainvälistymisohjelma on tähän mennessä auttanut yli 80 eurooppalaista yritystä kansainvälistymään ja löytämään uusia markkinoita joko Euroopasta tai sen ulkopuolelta. Forum Virium Helsinki on mukana hankkeessa, joka avaa yrityksille ovia ja kontakteja uusille markkinoille Euroopassa. Kohderyhmänä ovat ICT-alan innovatiiviset start-upit, pk-yritykset ja yrittäjät, jotka etsivät kasvua ja jalansijaa ulkomailla.Toisella hakukierroksella on vielä 50 uudella ICT-yrityksellä mahdollisuus päästä mukaan projektiin täyttämällä hakemus 25.1.2015 mennessä. Lue lisää »

Kansainvälinen palkinto Open Ahjolle

17.12.2014

Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta Open Ahjo palkittiin kansainvälisen WeGO-järjestön järjestämässä kilpailussa. ​Palkintoa olivat vastaanottamassa Helsingin kaupungin tietokeskuksen johtaja Asta Manninen sekä kaupunginkansliasta Katja Räisänen ja Kari Miskala. Palkinnot jaettiin Kiinan Chengdussa 5. marraskuuta. Lue lisää »

Avoimen datan suomenmestaruus jälleen ratkottu

17.12.2014

Apps4Finlandin tämän vuoden palkinnot on nyt jaettu. Kisan kirkkaimman kruunun pokkasi Päästöt.fi-visualisointi, josta voi tutkia asuinympäristönsä tai koko Euroopan suurimpia saastuttajia interaktiivisen karttakäyttöliittymän avulla. Lue lisää »

Yhteisöt haluavat päätöksenteon alkulähteille

17.12.2014

Yhteisöt kaipaavat uusia keinoja viestintäänsä kertoakseen omasta toiminnastaan ja arvoistaan. Neljä helsinkiläistä yhteisöä ovat opetelleet ensimmäisenä Suomessa kansalaisdatajournalismin alkeet Stadi.TV:n avustuksella. Ohjelmat syntyivät yhteisöille itselleen tärkeistä aiheista, jotka ovat kunnallisen päätöksenteon eri vaiheissa.   Kansalaisdatajournalismi on osa Stadi.TV:n luotsaamaa Päätöksen äärellä -ohjelmaformaattia. Lue lisää »

Yhteispohjoismainen haastekilpailu lanseerataan tammikuussa

08.12.2014

Nordic Independent Living Challenge -kilpailu lanseerataan eHealth-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 8.1.2015 klo 14.30 alkaen. Yhteispohjoismaisen haastekilpailun tavoitteena on löytää uusia teknologisia ja muita ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden sekä vammaisten itsenäistä asumista kotona. Suomessa kilpailun toteutuksesta vastaa Helsingin kaupunki yhdessä Forum Virium Helsingin kanssa. Lue lisää »

Kampin kauppakeskuksessa kokeillaan uudenlaista kännykkäopastusta

08.12.2014

Kampin kauppakeskukseen ilmestyy joulukuun alkupuolella bittiopasteita. Niiden avulla voit suunnistaa Kampin jouluruuhkassa uusin avuin. Bitsign tuo perinteisen opastuksen rinnalle täysin uuden, digitaalisen ulottuvuuden.     Digiopasteet ovat käytössä Kampissa kaksi kuukautta tammikuun loppuun asti. Niiden käyttö on helppoa: kerro sovellukselle mitä etsit ja valitse listalta, minne haluat suunnistaa. Lue lisää »

Apps4Finland-kilpailun finalistit julki

17.11.2014

Apps4Finlandin tuomaristo kokoontui tänään arvioimaan kisatöitä. Käsittelyssä oli 48 kappaletta finalisteja, jotka ovat nousseet tuomarointiin vertaisarvioinnin ja yleisöäänestyksen ansiosta.   Kaikkiaan kisatöitä jätettiin 132 kappaletta. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa finalistit karsittiin vertaisarvioinnin ja yleisöäänestyksen perusteella. Lue lisää »