Uutiset

Nordic matchmaking -tapahtuma yhdisti pohjoismaiset innovaattorit

22.05.2015

Kööpenhaminassa järjestettiin 4.–5.5.2015 yhteispohjoismainen verkostoitumistapahtuma Nordic Independent Living Challenge -kilpailussa jatkoon päässeille. Verkostoitumisen lisäksi tapahtuma tarjosi mahdollisuuden syventää tietämystä kilpailun kohderyhmistä ja avata näkökulmia eri teema-alueille. Lue lisää »

6Aika vahvasti mukana Oulu Smart City -seminaarissa

18.05.2015

Lue lisää »

Vilkas D-CENT tapahtuma Barcelonassa

15.05.2015

D-CENT-hanke järjesti 5. toukokuuta Barcelonassa tapahtuman, jonka teemana oli Network democracy for a better city. Tapahtuma houkutteli 170 poliitikkoa, tutkijaa, aktivistia, kansalaisliikkeiden edustajia sekä hakkereita keskustelemaan demokraattisesta vaikuttamisesta, verkkodemokratian mahdollisuuksista, osallistumisesta ja tulevaisuuden kaupungeista. Lue lisää »

Elisan innovaatiokilpailu edistää esineiden internetiä Suomessa

13.05.2015

Elisa IoT™ Innovation Challenge on puolen vuoden mittainen tuotekehityskilpailu yrityksille. Kilpailu käynnistyi 9.4.2015 ideointivaiheella, jonka aikana osallistujaehdokkaat voivat ideoida ja ehdottaa esineiden internetiin tai teolliseen internetiin liittyviä tuotteita tai ratkaisuja.    Kilpailutöiden deadline on 25.5.2015. Lue lisää »

Forum Virium Helsinki mukana Helsingin opastetyöryhmässä

13.05.2015

Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki ovat yhdessä kehittäneet ja testanneet digitaalista opastusta jo usean vuoden ajan. Nyt kaupunki on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on ohjata opastuksen suunnittelua ja toteutusta. Lue lisää »

Nordic Independent Living Challenge verkostoitumistapahtuma

29.04.2015

Nordic Independent Living Challenge -haastekilpailussa etsitään itsenäistä asumista tukevia innovaatioita Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Islannista. Nelivaiheinen kilpailu on nyt edennyt toiseen vaiheeseen. Yli 400 kilpailutyön joukosta on valittu 75 ideaa, jotka on kutsuttu Kööpenhaminaan verkostoitumistapahtumaan 4.-5.5.2015. Lue lisää »

6Aika-rahoitusta Fiksuun Kalasatamaan

27.04.2015

Lue lisää »

Fiksu Kalasatama: Tunti lisää omaa aikaa päivään

24.04.2015

Parhaillaan rakenteilla olevasta Kalasataman alueesta on kasvamassa Fiksu Kalasatama: älykkään kaupunkirakentamisen mallialue ja Helsingin ”Smart City”. Naapurusto, jossa kokeillaan ja kehitetään uusia urbaaneja palveluita kaupunkilaisille. Työ aloitettiin vuonna 2013 ja tulevina vuosina tekeminen vain kiihtyy.   Fiksussa Kalasatamassa etsitään uusia tapoja rakentaa kestävää kaupunkia ja palveluita, jotka parantavat asukkaiden elämänlaatua. Lue lisää »

Helsingin tietotekniikkaohjelma 2015-2017: käyttäjät mukaan kehittämään digipalveluita

17.04.2015

Helsingin kaupungin tietotekniikkaohjelman tavoitteena on valjastaa tietoteknologia entistä paremmin palvelemaan kaupunkilaisia sekä kaupungin kehittämistä. Tietotekniikkaohjelmassa on nostettu esiin lukuisia teemoja, joiden edistämiseen Forum Virium Helsinki on osallistunut - ja osallistuu myös jatkossa. Avointa kaupunkikehitystä, avointa innovointia, avointa dataa, avointa lähdekoodia Lue lisää »

Nordic Independent Living Challenge: 16 ideaa Suomesta jatkoon

14.04.2015

Yhteispohjoismainen haastekilpailu Nordic Independent Living Challenge on valinnut 414 osallistujan joukosta ensimmäisen kierroksen jatkoon pääsijät. Onnea!   Kaikkiaan jatkoon pääsi 75 osallistujaa. Lue lisää »