Uutiset

D-CENT Researches Helsinki Municipal Decisions as Social Objects

30.11.2015

Helsinki is a pioneer in opening all municipal decision in structured open data. This makes Helsinki an ideal candidate for exploring the opportunities of turning each municipal decision into a Social Object. The internet is full of services that have turned various things into objects of social interaction. IMDB has done this for movies, Airbnb for short-term rental apartments, Flickr for photos. Lue lisää »

Rajapintayhteistyö yritysten kanssa käynnistyi

30.11.2015

”Minne ilmoitan rikkinäisestä katulampusta? Olisiko hyvä, että muutkin näkevät, että siitä on jo ilmoitettu? Kuka omistaa kaupungille tulleen palautteen?” Tällaisia kysymyksiä pohdittiin kuutoskaupunkien palauterajapintaa käsitelleessä työpajassa marraskuun puolivälissä.Työpaja oli ensimmäinen työpajojen sarjassa, jossa kerätään yritysten näkemyksiä rajapintojen kehityksen tueksi. Ryhmätöinä pohdittiin yhdessä yritysten ja kuutoskaupunkien edustajien kanssa, millainen toiminnallinen rajapintamääritelmä palvelisi kaikkien tarpeita parhaiten. Lue lisää »

Yhteispohjoismaisessa haastekilpailussa loppukirin aika

26.11.2015

Yhteispohjoismainen haastekilpailu Nordic Independent Living Challenge on edennyt jo kolmanteen vaiheeseen, jossa 25 joukkuetta tavoittelee viiden finalistin joukkoon pääsyä. Kolmannen vaiheen aikana joukkueille tarjotaan mentorointia sekä konkreettista tukea liiketoiminta- ja testaussuunnitelmien laatimiseen. Tavoitteena on hioa oman joukkueen ratkaisu sellaiseksi, että se vastaa mahdollisimman hyvin kilpailun haasteeseen eli tukee ikääntyneiden ja vammaisten itsenäistä asumista kotona. Lue lisää »

Open Finland Challenge -finalistit 2015 julkistettu

25.11.2015

Vuoden parhaat digitaalisen avoimuuden palvelut palkitaan - Open Finland Challenge -gaala 3.12.2015 Lue lisää »

Massadatasta liiketoimintaa ja tehokkaita julkisia palveluja

23.11.2015

Massadata ja omadata (MyData) ovat nopeasti kehittyviä tiedon hyödyntämisen osa-alueita. Massadatasta synnyttää liiketoimintaa eri toimialoille ja sitä voidaan hyödyntää julkisten palvelujen tuottamisessa. Lue lisää »

Ultrahack täydessä vauhdissa Helsingissä

07.11.2015

Lähes 400 osallistujaa on työstämässä haasteita Ultrahackissa! Helsingin kaupungin ja Open Finland Challengen isännöimässä trackissa mukana yli 20 tiimiä. Kisahaasteemme kehittäjille: Älykäs kaupunki ja kaupunkilaiset – mitä Helsingissä tapahtuu ja voinko olla osa sitä? Lue lisää »

Helsinki uudistaa ohjelmistokehitystään

06.11.2015

Teksti ja kuva: Viestintäyhtiö Tarinatakomo Petja Partanen   Vuonna 2013 Helsingissä käynnistynyt kumppanikoodaaja-kokeilu on kasvanut kaupungin omaksi ohjelmistokehitystiimiksi, joka suunnittelee ohjelmistot itse, ostaa koodaustyötä ulkoa ja toteuttaa projektinsa avoimella lähdekoodilla.    Tammikuussa 2013 Helsingin it-kehitykseen astui kaksi outoa lintua: Forum Virium Helsingin pestaamat Lue lisää »

Euroopan suurin hackathon Helsinkiin 6.-8.11.

29.09.2015

Ennennäkemätön joukko koodareita ja designereita kehittää ratkaisuja Helsingin kaupungin, yritysten ja julkisyhteisöjen esittämiin haasteisiin Ultrahack 2015 –ohjelmointitapahtumassa 6.-8. marraskuuta Helsingissä. Hackathonissa etsitään ratkaisuja tosielämän haasteisiin ja tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa sekä tuoda näkyvyyttä suomalaiselle ohjelmointiosaamiselle. Parhaat Ultrahackissä tuotetut ratkaisut esitellään hackathon-viikonlopun lisäksi SLUSH-yritystapahtumassa 11.11. Lue lisää »

Ilmoittaudu Share-PSI -verkoston viidenteen työpajaan

28.09.2015

Share-PSI -verkoston viides workshop pidetään 25.-26.11.2015 Berliinissä teemalla "Maximising interoperability - core vocabularies, location-aware data and more" . Workshop on avoin kaikille ja sinne voi ehdottaa teemaan sopivaa esitystä tai session vetämistä, deadlinet ovat 17.10 esityksille ja 25.10. sessioille. http://www.w3.org/2013/share-psi/workshop/berlin/ Lue lisää »

Helen Forum Virium Helsingin jäseneksi

28.09.2015

Helen liittyi Forum Virium Helsingin jäseneksi syyskuussa. Haastattelimme Helenin Perttu Lahtista (Energiaratkaisut/ yksikön päällikkö) tuoreesta Forum Virium Helsinki -jäsenyydestä.Mikä innosti Helenin lähtemään mukaan Forum Virium Helsingin jäseneksi?- Olemme olleet tyytyväisinä kumppaneina mukana jo pidempään Fiksu Kalasatama –yhteistyössä ja muissa hankkeissa ja nyt oli sopiva hetki syventää yhteistyötä Forum Virium Helsingin kanssa. Lue lisää »