Uutiset

Independent Living Challenge -kilpailussa haetaan innovaatioita itsenäisen asumisen tueksi

28.08.2014

Viisi pohjoismaista pääkaupunkia ja Nordic Innovation järjestävät yhdessä kilpailun, jonka palkintona on 1 000 000 Norjan kruunua. Independent Living Challenge -kilpailun tavoitteena on löytää uusia teknologisia ja muita ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden ja vammaisten itsenäistä asumista kotona. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto vastaa kilpailun toteutuksesta Suomessa yhdessä Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osaston ja Forum Virium Helsingin kanssa. Lue lisää »

Kalasataman uuden hyvinvointikeskuksen käyttäjätutkimus

28.08.2014

Forum Virium Helsingin toteuttama tutkimus Kallion ja Kalasataman sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjille paljasti, että palvelujen hyvä saavutettavuus on paljon muutakin kuin terveysasema kotikorttelissa. Lue lisää »

Avoin Suomi 2014 menestystarina: Datademo

26.08.2014

Datademo is Open Knowledge Finland project where public funding is channeled to developer-led open data initiatives through a participatory budgeting process. Lue lisää »

OpenHouseHelsinki houkuttelee syyskuussa - ohjelma on julkaistu

25.08.2014

OpenHouseHelsinki on kaupunkitapahtuma 12-14.9.2014, joka avaa yhden viikonlopun aikana ovet paikkoihin, joihin ei normaalisti pääse. Lue lisää »

Forum Virium Helsinki mukaan eurooppalaiseen innovaatiokumppanuuteen

22.08.2014

Eurooppalaisissa innovaatiokumppanuuksissa (European Innovation Partnerships, EIP) etsitään ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin tutkimuksen ja innovoinnin toimin. Ne tuovat julkisen ja yksityisen sektorin toimijat yhteen sellaisten teemojen äärelle, joiden ratkaiseminen ei onnistu pelkästään yksittäisen toimijan tai maan voimin.   Innovaatiokumppanuuksia on käynnistetty jo useita. Lue lisää »

Kasvuvalmennuksessa tilaa vielä muutamalle yritykselle - hae mukaan nyt

18.08.2014

  Vuoden viimeisen haun määräaika lähestyy ja voimme tarjota vielä muutamalle yrityksille tukea parhaan asiantuntija-avun hyödyntämiseen liiketoiminnan vauhdittamiseen. Lue lisää »

Avoimen tiedon messuilla esillä mahdollisuudet ja menestystarinat

15.08.2014

Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetään 15.-16.9.2014 laajat avoimen tiedon messut. Forum Virium Helsinki on tiiviisti mukana tapahtuman järjestämisessä.    Avoin Suomi 2014 -messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät. Tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus saada kattava kuva avoimen tiedon mahdollisuuksista ja suomalaisista menestystarinoista. Lue lisää »

Apps4Finlandin paikalliskisat käynnissä

15.08.2014

Apps4Finlandin yhteydessä järjestetään tänä vuonna kolme alueellista, omaa kilpailuaan: Apps4Pirkanmaa, Apps4Lounais-Suomi ja Apps4Pohjois-Pohjanmaa.    Alueellisten kilpailujen osallistujat ovat automaattisesti mukana m Lue lisää »

SILVER-projektissa kehitetään prototyyppejä

10.07.2014

SILVER-projektissa on siirrytty esikaupallisen hankintaprosessin toiseen vaiheeseen, jossa laadittujen suunnitelmien pohjalta edetään toimivien prototyyppien kehittämiseen. Projektin tavoitteena on löytää sellaista kotiin sopivaa teknologiaa, joka tukee ikääntyneiden itsenäistä asumista. Teknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi ruokailussa, liikkumisessa tai henkilökohtaisessa hygieniassa ja tukea näin arjessa sekä ikääntynyttä itseään että hänen hoitajiaan ja läheisiään. Lue lisää »

KÄPI-projektista eväitä palvelumallien kehittämiseen

10.07.2014

Kesäkuussa päättyneen Käyttäjälähtöiset palvelumallit ikäihmisten palveluissa (KÄPI)-projektin tavoitteena oli edistää ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona ja löytää keinoja heidän hyvinvointinsa tueksi. Kehittämiskohteina olivat erityisesti palveluohjaus ja henkilökohtainen budjetti. Yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kanssa toteutetun pilotin päämääränä oli edistää ikäihmisten valinnan vapautta ja tukea sitä, että he voivat saada tarvitsemansa palvelut mielekkäällä tavalla. Lue lisää »