Uutiset

Ensimmäiset Datademo-rahoitukset valittiin vertaisarvioimalla

02.04.2014

Datademon ensimmäisen kierroksen tulokset ovat ratkenneet. Omalla ehdotuksella osallistuneet sovelluskehittäjät ja avoimen datan asiantuntijat valitsivat kahdeksan toteutettavaa ideaa, jotka kukin saavat kahden tuhannen euron rahoituksen. Lue lisää »

Kasvuvalmennuksen kevään viimeinen hakukierros nyt auki

02.04.2014

Forum Virium Helsingin Kasvuvalmennus tarjoaa räätälöityä ja edullista avustusta liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Valmennus on tarkoitettu kaikilla toimialoilla toimiville innovatiivisille helsinkiläisille pk-yrityksille, joiden tuotteet tai palvelut ovat skaalautuvia ja joilla on markkinapotentiaalia myös kansainvälisesti. Lue lisää »

Älykästä ja avointa kaupunkia rakentamassa

02.04.2014

Forum Virium Helsinki tarjosi ajankohtaisen katsauksen toimintaansa Designmuseossa järjestetyssä infotilaisuudessa. Agendalla tilaisuudessa olivat mm. valmisteilla oleva Kuutoskaupunkien yhteinen 6Aika-strategia, Fiksu Kalasatama-hankkeen tuoreimmat kuulumiset, D-CENT-hankkeessa kehitettävät uudet demokratiatyökalut, kumppanikoodaritoiminta, matkakortin monikäytön sekä katunäyttöjen mahdollisuudet ja kasvuhakuisille pk-yrityksille suunnattu Kasvuvalmennus-ohjelma.Avointa kaupunkia rakentamassa Lue lisää »

D-CENT-hanke polkaistu käyntiin

02.04.2014

D-CENT tarjoaa kansanliikkeille ja kansalaisjärjestöille digitaalisia työkaluja vaikuttamiseen ja osallistumiseen. Se on avoin, hajautettu ja epäkaupallinen vaihtoehto, jolla kolmannen sektorin edustajat voivat organisoida toimintaansa. Kevään 2014 aikana kolmessa pilottimaassa on haastateltu käyttäjiä kehitystyön pohjaksi. Maaliskuun puolivälissä hanke lanseerattiin laajemmalle yleisölle Lontoossa.   D-CENT on yhteiskäyttöinen osallistumisalusta, joka mahdollistaa julkisen sektorin ja kansalaisten yhteistyön verkossa. Lue lisää »

Opastuspalveluita kartoittamassa

01.04.2014

Forum Virium Helsinki, Helsingin kaupunki ja Open House Helsinki tekivät vuoden alussa ekskursion New Yorkiin. Vierailun tavoitteena oli tutustua kaupungin tuoreeseen opastusjärjestelmään, keskeisiin toimijoihin, digitaalisen opastuksen parhaisiin esimerkkeihin sekä luoda uusia yhteistyöverkostoja. Matka täytti nämä tavoitteet ja antoi uutta potkua Helsingin suunnitelmille.Ohjelma 13.-16.1.2014 13.1.NYC DOT: CitiBike NYC, Walk NYC9/11 Memorial site Lue lisää »

Tavoitteena ikääntyneiden kokonaisvaltainen hyvinvointi

31.03.2014

KÄPI-projekti on edennyt ripein askelin talven aikana. Projektin tavoitteena on löytää uusia mahdollisuuksia ikääntyneiden kotona asumisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. Projektissa tehdään tiivistä yhteistyötä ikäihmisten kanssa ja kuunnellaan herkällä korvalla heidän tarpeitaan. Mukana on sekä nykyisiä kotihoidon ja omaishoidon tuen asiakkaita, mutta myös vasta eläkeikään ehtineitä tulevaisuuden asiakkaita. Lue lisää »

Kalasatamasta tavallista fiksumpi asuinalue

31.03.2014

Fiksussa Kalasatamassa kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkirakentamista kokeilujen kautta ja avointa dataa hyödyntäen. Tavoitteena on fiksu asuinalue, joka on ekologisesti kestävä, toimii arjessa ja tarjoaa innovatiivisia palveluita ja kokemuksia kaupunkilaisille.Fiksu Kalasatama -hankevalmistelua vetävä Forum Virium Helsinki onkin järjestänyt useita työpajoja asukkaille, yrityksille  ja Kalastaman alueen kehittäjille ja yhteisöille. Lue lisää »

Helsinki Euroopan Smart Citien kärkijoukossa

31.03.2014

Euroopan parlamentti julkaisi helmikuussa tutkimuksen eurooppalaisten kaupunkien Smart City -kehityksestä. Helsinki valikoitui 468 kaupungin joukosta kuuden Smart City-kehityksen kärjessä olevan eurooppalaisen kaupungin joukkoon. Kuusi kärkikaupunkia, Helsinki, Amsterdam, Barcelona, Kööpenhamina, Manchester ja Wien, esitellään raportissa tarkemmassa analyysissä. Lue lisää »

Forum Virium Helsinki muuttaa 1.4.2014 Unioninkadulle

27.03.2014

Forum Virium Helsingin toimisto muuttaa uusiin tiloihin huhtkikuussa, nykyisten tilojen siirtyessä Kaupunginmuseolle.Uusi osoitteemme on 1.4.2014 alkaen Unioninkatu 24, 00130 Helsinki. Toimisto sijaitsee kuudennessa kerroksessa. Tervetuloa visiitille! Lue lisää »

Helsingin startupit 4 Years from Now -tapahtumassa Barcelonassa

25.03.2014

Helsingin kilpailukykyinen startup-kenttä on huomattu maailmalla. Helsingin kaupunki sai kutsun Mobile World Capital Barcelonan järjestämään 4 Years From Now -start-up-tapahtumaan. 4YFN on vuosittain järjestettävän Mobile World Congressin satelliittitapahtuma ja Helsinki oli yksi neljästä mukaan kutsutusta kaupungista. Lue lisää »