Uutiset

Apps4Finland-kilpailun finalistit julki

17.11.2014

Apps4Finlandin tuomaristo kokoontui tänään arvioimaan kisatöitä. Käsittelyssä oli 48 kappaletta finalisteja, jotka ovat nousseet tuomarointiin vertaisarvioinnin ja yleisöäänestyksen ansiosta.   Kaikkiaan kisatöitä jätettiin 132 kappaletta. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa finalistit karsittiin vertaisarvioinnin ja yleisöäänestyksen perusteella. Lue lisää »

Kaupunkilaisille uusi tapa tutustua asuinympäristönsä suunnitelmiin

17.11.2014

Helsingissä kokeiltiin lokakuussa uutta tapaa esitellä kaupunkilaisille tulevaa rakennuskantaa. VTT:n toteuttaman lisätyn todellisuuden sovelluksen avulla asuinympäristöstään kiinnostuneet asukkaat pääsivät tutustumaan Koskelan sairaala- ja pesuala-alueen rakennussuunnitelmiin ja siihen, miltä korttelit todellisuudessa tulisivat näyttämään. Forum Virium Helsinki oli mukana toteuttamassa kiitosta kerännyttä pilottia. Lue lisää »

D-CENT-pilotti tuo verkkodemokratian osaksi Helsingin päätöksentekoa

14.11.2014

Suomalainen pilottihanke niputtaa kansalaisaktiivin sähköiset työkalut yhteen pakettiin. Uudenlaisia verkkodemokratiatyökaluja testataan Helsingin kaupungin päätöksenteossa ja kansalaisaloitteiden laatimisessa joukkovoimin.    Pilottivaiheeseen edennyt EU:n D-CENT-hanke kehittää seuraavan sukupolven verkkodemokratian työkaluja Helsingissä, Barcelonassa ja Reykjavikissa. Lue lisää »

Apps4Finland: 132 kisatyötä, äänestä suosikkiasi!

04.11.2014

Apps4Finland-kilpailun kilpailutyöt on nyt jätetty.  Töitä jätettiin kaikkiaan 132 kappaletta. Se on upea määrä!   Tänään on käynnistynyt yleisöäänestys, jonka kolme parasta per kategoriavarmistavat paikkansa tuomariston arvioinnissa. Nyt on hieman yli viikko aikaa kannustaa suosikkejaan!   Äänestys on käynnissä 13.11.2014 asti. Lue lisää »

Oulu palkitsi avoimen datan innovaatiokisan parhaita kisatöitä

31.10.2014

Apps4Pohjois-Pohjanmaan toimijat edistävät avoimen datan hyödyntämistä   Avoimen datan kuntakiertue jalkautui Ouluun maanantaina 27.10.2014. Ohjelmassa oli ajankohtaisia puheenvuoroja my data -ajattelusta, avoimen data ja avoimen lähdekoodin hyödyntämisestä. Tilaisuuden yhteydessä palkittiin ensimmäistä kertaa järjestetyn alueellisen Apps4Pohjois-Pohjanmaa avoimen datan innovaatiokilpailun kisatöiden parhaimmisto. Lue lisää »

Rekrytoimme: Tekninen asiantuntija, ohjelmistorajapinnat

31.10.2014

Haluatko vaikuttaa avointen rajapintojen kehittämiseen sekä avoimen datan hyödyntämisen vauhdittamiseen kuudessa suurimmassa suomalaisessa kaupungissa? Lue lisää »

Kalasataman älykontit lähipalvelupisteinä

24.10.2014

Helsingin Kalasatamassa kokeillaan uudenlaisia älykontteja lähipalvelupisteinä ja Fiksu Kalasatama –hanke on mukana kokeilussa. Älykonteissa testataan mm. Helsingin kaupungin itsepalvelukirjastoa, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräyspistettä sekä joukkoistettuja SmartPost -pakettien kuljetuksia lähipalvelupisteeseen. Lisäksi älykonttien käyttöä kokeillaan Kalasataman ruokapiirin ja Herttoniemin ruokaosuuskunnan jakopisteinä. Lue lisää »

Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta palkittiin

24.10.2014

Kansainvälisen WeGo-järjestön järjestämässä kilpailussa palkittiin Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta OpenAhjo.WeGo on kaupunkien kansainvälinen yhteistyöelin, joka edistää sähköisten palvelujen kehittämistä ja käyttöä kaupungeissa. Järjestön toista kertaa järjestetyssä kilpailussa palkittiin parhaana käytäntönä Avoin kaupunki -kategoriassa Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta OpenAhjo. Kategorioita oli viisi. Lue lisää »

Uusia kasvoja

23.10.2014

Forum Virium Helsingissä on uusia kasvoja! Tervetuloa mukaan Minna ja Santeri! Minna Sikiö Minna Sikiö on työskennellyt Forum Virium Helsingissä syksystä 2014. Minna on filosofian maisteri Tampereen yliopistosta. Hän on työskennellyt mm. Suomen Itämeri-instituutissa, joka on kansainvälinen projektinhallintaorganisaatio. Lue lisää »

Vertaisarvioinnissa rahoitettiin avointa dataa hyödyntäviä ideoita

20.10.2014

Lue lisää »